Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2015,
19.02

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mlekarna Celeia

Sreda, 19. 8. 2015, 19.02

7 let, 2 meseca

Mlekarna Celeia potrdila delni izpad dobave za Mercator

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Mlekarni Celeia so danes potrdili, da jih je doletel delni izpad dobave izdelkov za trgovsko blagovno znamko Mercatorja.

V Mlekarni Celeia še pravijo, da z Mercatorjem korektno sodelujejo že dolga leta, izpad prodanih količin pa nameravajo nadomestiti z nadaljnjo širitvijo na nove trge in vlaganji v lastno blagovno znamko Zelene Doline.

Slovenski pridelovalci pod vedno večjimi pritiski iz okolja Kot pravijo v Mlekarni Celeia, se slovenski pridelovalci in predelovalci mleka srečujejo s številnimi pritiski iz okolja. Največjega sta povzročili ruska kriza in ukinitev sistema mlečnih kvot na ravni EU, dodatni pritiski pa prihajajo s strani konkurence, ki vstopa na slovenski trg, na poslovanje vplivajo tudi spremenjene in zaostrene razmere med trgovci ter pričakovanja potrošnikov, ki so svoje navade prilagodili posledicam globalne krize.

V mlekarni so zvesti slovenskemu mleku "V Mlekarni Celeia se spremenjenim razmeram na trgu nenehno prilagajamo, a hkrati ostajamo zvesti odkupu mleka iz izključno slovenskih kmetij," so zapisali v družbi, ki kot svojo ključno konkurenčno prednost izpostavlja mleko in mlečne izdelke, ki ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov. "Proizvodnja takega mleka je sicer dražja in je včasih lahko zato manj konkurenčna," so pojasnili.

Ob tem so zapisali, da so njihovi odnosi z vsemi trgovci dobri. "Konkretno z Mercatorjem korektno sodelujemo že dolga leta in verjamemo, da delen izpad dobave pri trgovski blagovni znamki ne bo vplival na tvorno sodelovanje tudi v prihodnje. Tako kot se mi prilagajamo razmeram na trgu, tako se tudi trgovci, tako kakšen dan kakšen izdelek izgubimo, drugič pa dobimo," pravijo v mlekarni.

Izpad prodanih količin nameravajo nadomestiti z nadaljnjim širjenjem na nove trge in vlaganji v lastno blagovno znamko Zelene Doline.

V celjski mlekarni so v zadnjih tednih opozarjali, da jih trgovec v pogajanjih za dobave stiska v kot, še posebej pri izdelkih, narejenih za trgovsko blagovno znamko.

Ne spreglejte