Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 3. 2017,
19.41

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

SDH SMC

Torek, 7. 3. 2017, 19.41

7 let, 1 mesec

Ministrstvo pri kandidaturah za nadzornika SDH storilo napako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Željko Puljić | Foto STA

Foto: STA

Pri kandidaturah Željka Puljića in Franca Žmavca za nadzornika SDH se je zgodila administrativna napaka, ki pa so jo že popravili, so danes pojasnili na ministrstvu za finance. Kot so dodali, sta kandidata v DZ že posredovala ustrezno soglasje h kandidaturi. S tem so se odzvali na navedbe SMC, da kandidaturi ne izpolnjujeta pogojev.

Izjava, ki sta jo podpisala Željko Puljić in Franc Žmavc, je skladno z zakonom o Slovenskem državnem holdingu (SDH) enaka, kot jo podpišejo kandidati za člane nadzornega sveta SDH, uprave SDH, kadrovske komisije SDH, prokurist, poslovni pooblaščenec ali član drugega vodstvenega mesta v SDH in član organa vodenja ali nadzora v družbah, v katerih ima SDH večinski delež ali prevladujoč vpliv, so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu.

Konkretna izjava je po njihovih navedbah sestavljena iz soglasja h kandidaturi in izjave o okoliščinah nasprotja interesov. "Žal se je pojavila administrativna napaka pri soglasju h kandidaturi, kandidata sta v predpripravljenih obrazcih podpisala soglasje za člana uprave, medtem ko se je sama izjava o nasprotju interesov nanašala na članstvo v nadzornem svetu SDH," so poudarili. "Oba kandidata sta po ugotovitvi administrativne napake nemudoma podpisala in v DZ že posredovala pravilni izjavi, prav tako smo DZ izjavi že posredovali po elektronski pošti," so dodali.

Puljić: V prijavi vse potrebne izjave in soglasja

Na ministrstvu so poudarili še, da so se vsi predpisani obrazci, ki sta jih kandidata v fazi postopka pridobivanja kandidatov podpisala, nanašali na kandidaturo za člana nadzornega sveta SDH, vključno z izjavo, da bosta DZ predložila izjavo o okoliščinah nasprotja interesov. "To izjavo, ki vključuje tudi soglasje h kandidaturi, sta nato tudi podpisala in poslala DZ. Čeprav izjava žal vsebuje administrativno napako, je iz celotnega postopka jasno, da Žmavc in Puljić kandidirata za člana nadzornega sveta SDH, ne uprave SDH. Iskanje članov uprave SDH niti ni v pristojnosti vlade," so še navedli.

Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer je danes v DZ dejala, da kandidaturi Puljića in Žmavca za nadzornika SDH ne izpolnjujeta procesnih pogojev, saj nista dala soglasja h kandidaturi. Skladno s tem so poslanci SMC vlado pozvali, naj v najhitrejšem mogočem času posreduje novi kandidaturi, ki bosta izpolnjevali pogoje.

Ne spreglejte