Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2015,
19.38

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zdravko Počivalšek Pomurje davek

Petek, 6. 3. 2015, 19.38

5 let, 7 mesecev

Minister Počivalšek: Novih davkov ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob obisku Pomurja obljubil, da novih davkov ne bo, med prednostnimi nalogami pa da je zmanjšanje administrativnih ovir.

Kot je ob obisku zagotovil minister Zdravko Počivalšek, bo vlada zakon o razvojni podpori pomurski regiji podaljšala za dve leti in zanj poskušala zagotoviti toliko denarja, kot je bilo prvotno predvideno, to je 33 milijonov evrov. Leto pred iztekom zakona je Pomurje namreč za program spodbujanja konkurenčnosti dobilo manj kot polovico načrtovanih sredstev oziroma do konca leta 2013 le 14,7 milijona. Po predvidevanjih naj bi v letih 2014‒2015 intenzivirali izvajanje zakona in vseh aktivnosti v okviru programa spodbujanja konkurenčnosti ter v ta namen v proračunih države zagotovili sredstva, predvidena z zakonom, skupaj okoli 18 milijonov evrov.

Slabo in črno ozadje Minister si je med drugim ogledal družbe Varis, Ocean Orchids, Terme 3000, Vivat in Radgonske gorice, skupaj z državnim sekretarjem Alešem Cantaruttijem in predsednikom Gospodarske zbornice Slovenije Samom Hribarjem Miličem pa se je udeležil tudi seje upravnega odbora pomurske gospodarske zbornice. O aktualnem stečaju družbe Seaway Yachts in ob tem njenega razvojnega centra v Puconcih je Počivalšek dejal, da je ozadje tega zelo slabo, črno, in da bo ministrstvo pogodbo pretrgalo. Za gradnjo nove tovarne kompozitnih materialov v Puconcih je gospodarsko ministrstvo družbi leta 2011 odobrilo 14,5 milijona evrov, izplačalo pa 11,3 milijona evrov.

Kakšne so prednostne naloge ministrstva Počivalšek je gospodarstvenikom predstavil prednostne naloge ministrstva, med katerimi so zmanjšanje administrativnih ovir, izboljšanje konkurenčnosti gospodarstva, lotili pa bi se radi tudi spremembe delovnopravne zakonodaje. Obljubil je tudi, da novih davkov ne bo.

Gospodarstvo v Pomurju še vedno zaostaja za povprečjem Direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah je na srečanju povedal, da gospodarstvo v Pomurju kljub lanskemu rekordnemu izvozu v višini 660 milijonov evrov še vedno zaostaja za slovenskim povprečjem, brezposelnost pa je še vedno zelo visoka.

Ne spreglejte