Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2015,
18.51

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Metod Dragonja NKBM Telekom Slovenije Večer

Sobota, 13. 6. 2015, 18.51

7 let, 2 meseca

Metod Dragonja: Prodaja NKBM za 200 milijonov evrov ne bi bila smiselna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Državni sekretar na finančnem ministrstvu Metod Dragonja je v intervjuju za časnik Večer spregovoril o prodaji Telekoma Slovenije in Nove kreditne banke Maribor.

O prodaji NKBM pa je Dragonja povedal, da sta se zanjo potegovala dva ponudnika in SDH je izbral globalni investicijski sklad Apollo, ki mu je podelil ekskluzivo. Na vprašanje, ali Apollo za NKBM res ponuja le 200 milijonov evrov, je odvrnil, da pogajanja še tečejo, vodi pa jih SDH in ne finančno ministrstvo, ocenil pa je, da prodaja po tej ceni ekonomsko najbrž ne bi bila smiselna.

Zaveza, da bodo NKBM prodali do konca leta 2016, sicer ostaja. "Če je ne bomo izpolnili sami, bo NKBM prodajala Evropska komisija," je dejal.

"Cinven ni tvegan lastnik oziroma kupec" V zvezi s prodajo Telekoma Slovenije misli, da Cinven ni tvegan lastnik oziroma kupec. "Ima jasno strategijo razvijati družbo in srednjeročni investicijski horizont. Jasno je tudi povedal, da bo naložbo v določenem času lastniško dezinvestiral ter uvrstil na borzo," je povedal za prilogo časnika Večer V soboto.

Dragonja ocenjuje, da bi lahko do dogovora o prodaji Telekoma Slovenije, podpisa pogodbe in njene potrditve lahko prišlo do konca junija, zaključek lastniškega prenosa pa bil bil lahko opravljen do konca tega leta.

"Telekom je dobičkonosno podjetje in spremembe lastništva nujno ne potrebuje" Na vprašanje, ali se mu zdi prodaja Telekoma Slovenije po ceni, ki je na mizi, ta hip dober posel, ni odgovoril. Dejal pa je, da je Telekom dobičkonosno podjetje in spremembe lastništva nujno ne potrebuje, saj lahko še naprej deluje samostojno.

Na vprašanje, ali bi vlada Cinvenu res s 300 milijonov evrov jamčila za še nerešene tožbe in postopke pred agencijo za varstvo konkurence, je Dragonja odgovoril, da je vlada potrdila delitev tveganj z jamstvi, o njihovi višini pa ni odločala. Treba jih je namreč presojati skupaj s ponujeno kupnino.

Ne spreglejte