Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 12. 2016,
16.15

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,73

6

Natisni članek

Mercator Intersport

Petek, 2. 12. 2016, 16.15

2 meseca

Mercator prodal Intersport Poljakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,73

6

Mercator in poljski zasebni investicijski sklad Enterprise VII sta tri mesece po sklenitvi kupoprodajne pogodbe končala prodajni postopek za podjetje Intersport ISI, ki je lastnik franšize za trgovine s športno opremo Intersport v več državah v regiji. Poljaki so za nakup odšteli skoraj 34,5 milijona evrov.

Intersport | Foto: STA , Foto: STA ,

Poleg Slovenije je Mercator še lastnik franšize na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Mercator pa bo tudi v prihodnje ostal strateški partner na področju ponudbe športnih izdelkov v Sloveniji in širši regiji, sporočajo iz trgovske družbe.

Družba Intersport ISI, ki je lani ustvarila 81 milijonov evrov prihodkov, je nosilka licence Intersport za zahodni Balkan. Prodaja je v skladu z novo strategijo Mercatorja, ki se osredotoča na osnovno dejavnost in močno partnerstvo na področju dopolnilne ponudbe v svojih trgovskih središčih.

Pogodba predvideva, da bo novi lastnik prevzel vse zaposlene v Intersportu in tudi dejavnost na obstoječih lokacijah.

Direktorica Intersporta ISI Mateja Jesenek bo zdaj delala za Poljake.  | Foto: STA , Direktorica Intersporta ISI Mateja Jesenek bo zdaj delala za Poljake. Foto: STA , Prav tako na položajih ostaja dosedanja uprava, ki jo vodi Mateja Jesenek. "Novi lastniki želijo družbo razvijati z obstoječim menedžmentom, zato bo ta uprava podjetje vodil tudi v prihodnje," je dejala Jesenkova.

Pri nakupu je poljskemu skladu pomagala EBRD

Poljski sklad je prevzem izpeljal s pomočjo Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD). Kot so v ponedeljek sporočili iz EBRD, bodo družbi Sigur Retail Group, prek katere je Enterprise VII kupil Intersport ISI, zagotovili 14 milijonov evrov posojila, ki bo namenjen financiranju prevzema in širitve Intersportovega poslovanja v jugovzhodni Evropi. K finančnemu paketu bo Abanka dodala 2,5 milijona evrov dolgoročnega posojila in pet milijonov evrov obratnih sredstev.

93 trgovin v regiji

Na slovenskem trgu je Intersport prisoten od leta 1999, skupina Intersport ISI pa je imela konec lanskega leta v regiji 93 trgovin Intersport.

Ne spreglejte