Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2019,
12.03

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

prodaja

Četrtek, 1. 8. 2019, 12.03

4 leta, 8 mesecev

Medijske toplice kupilo podjetje Global leasing

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
medijske toplice | Foto STA

Foto: STA

Medijske toplice, ki so v stečaju, bo kupilo celjsko podjetje Global leasing. Tako je namreč odločila ločitvena upnica Nova KBM, pristojno sodišče pa je že soglašalo s prodajno pogodbo, je danes povedal stečajni upravitelj Medijskih toplic Igor Bončina. Global leasing bo za propadajočo nepremičnino odštel 455 tisoč evrov.

Krka
Novice Skupina Krka v polletju še okrepila dobiček

Bončina je v tokratnem prodajnem postopku za nakup Medijskih toplic dobil pet ponudb. Komisija je maja pregledala vse ponudbe in se odločila pozvati vse ponudnike k izboljšanju ponudb. Ponudbo sta izboljšala dva od petih potencialnih kupcev Medijskih toplic.

Ločitvena upnica Nova KBM, ki ima v stečaju priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833 tisoč evrov, pa je takrat navedla, da se bo do konca julija opredelila do prispelih ponudb.

Ponudbe za nakup Medijskih toplic so oddali samostojni podjetnik Janez Burica, ljubljanska Akustika Group, Vila Gasner iz Bistrice pri Tržiču, ljubljanski Bau Projekt in Global leasing. Ta se ukvarja s financiranjem vozil in nepremičnin ter odkupom in prodajo rabljenih vozi.

Telekom Slovenije
Novice Skupina Telekom Slovenije v polletju za 35 odstotkov povečala dobiček

Igor Bončina je na februarski javni dražbi poskušal Medijske toplice, ki propadajo že desetletje, prodati za 678.900 evrov, potem ko jih je pred enim letom skušal prodati za 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno. Ocenjena likvidacijska cena za Medijske toplice je medtem nekaj več kot 909 tisoč evrov.

Medijske toplice, ki se razprostirajo na 24 tisoč kvadratnih metrih površine in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju. Hotel je v klavrnem stanju in izropan, prav tako bazeni, med drugim nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode.

Po besedah Bončine je bilo podanih več kot 17 kazenskih ovadb proti neznanim osebam zaradi odtujitve in poškodovanja tujega premoženja. Vse je uničeno, uporabna je še samo lokacija, je še dejal.

Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je hkrati dolžno vzdrževati okolico.

Pivovarna Laško Union
Novice Pivovarna Laško Union lani povečala prihodke in dobiček
Ne spreglejte