Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2011,
20.45

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

jama obisk

Torek, 3. 5. 2011, 20.45

7 let, 2 meseca

Med prazniki za četrtino večji obisk Postojnske jame kot lani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V času letošnjih velikonočnih praznikov so v Postojnski jami in Predjamskem gradu zabeležili najboljši obisk doslej v zadnjih dvajsetih letih.

Tudi z obiskom med prvomajskimi prazniki so zelo zadovoljni, saj si je v treh prazničnih dneh Postojnsko jamo ogledalo okrog 5500, Predjamski grad pa preko 1200 obiskovalcev.

Postojnsko jamo si je od velikega petka, ki je v nekaterih državah že dela prost dan, pa do velikonočnega ponedeljka ogledalo 10.050 obiskovalcev oz. 27 odstotkov več kot lani (med lanskimi prazniki 7886 gostov). Predjamski grad je obiskalo 3043 gostov oz. četrtina več kot leto prej (lani 2422 obiskovalcev), je za STA povedala strokovna sodelavka za odnose z javnostmi v družbi Postojnska jama Sabina Paternost.

Tudi med prvomajskimi prazniki so v Postojnski jami beležili dober obisk, saj si je jamo v treh dneh ogledalo okrog 5500, Predjamski grad pa preko 1200 obiskovalcev.

Spodbudni rezultati

"Rezultati, ki smo jih zabeležili v prvih štirih mesecih, so spodbudni, saj je do konca aprila v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta število obiskovalcev v Postojnski jami poraslo za dobrih 25 odstotkov, v Predjamskem gradu pa za skoraj petino," je še dejala Sabina Paternost in dodala, da se povečuje število obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz tujine.

Največ gostov je iz Italije V strukturi obiskovalcev Postojnske jame je bilo tradicionalno največ gostov, kar 41 odstotkov, iz Italije, slovenskih gostov je bilo 13 odstotkov in nemških osem odstotkov. Veliko število obiskovalcev so zabeležili še iz Španije, Madžarske in Izraela. Predjamski grad si je med prazniki ogledalo 1544 gostov iz Italije oz. polovica vseh obiskovalcev, domači gostje so bili zastopani s 14 odstotki, po številu so jim sledili Madžari, Španci in Nemci.

"Pohvaliti je treba vse zaposlene" "Dober obisk pripisujemo aktivnemu marketinškem nastopu, in sicer tako na turističnih sejmih kot preko medijev oglaševanja in pospeševanja prodaje, pohvaliti pa je potrebno tudi vse zaposlene," je še povedala Paternostova.

Ne spreglejte