Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 9. 2013,
15.26

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

McDonalds poslovanje spremembe

Torek, 17. 9. 2013, 15.26

5 let, 1 mesec

McDonald'sove spremembe za boljše poslovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ker je morala uprava verige s hitro prehrano McDonald's povečati dobičkonosnost podjetja, je uvedla enajst novosti, tudi kot odziv na spremenjene navade potrošnikov.

Prvi rezultati so spodbudni in McDonald'su prodaja spet raste. Za to pa so morali pri verigi restavracij hitre prehrane letos uvesti 11 pomembnih sprememb. Nekatere izmed njih so uvedli tudi že v slovenskih restavracijah.

Enajst sprememb Javnosti se je tako predstavil McWrap, ki naj bi bil ključni artikel, s katerim bi tekmovali s Subwayem, še eno izmed ameriških verig restavracij s hitro prehrano. Njihov glavni cilj je bil, da bi z McWrapom postali bolj privlačni za mlajše občinstvo.

Dražje hamburgerje z več mesa so zamenjali s tistimi, ki ga vsebujejo manj in si jih zato ljudje lahko lažje privoščijo, na meni pa je McDonald's dodal tudi nekoliko bolj zdrave artikle, kot so sendvič z jajčnim beljakom in smuti.

Odločili so se za prenovo restavracij približno polovice McDonald'sovih restavracij, testirati pa so začeli tudi mobilno aplikacijo, s pomočjo katere bi stranke lahko hrano naročale in plačale prek spleta in jo nato prevzele v restavracijah.

Uvedli so tudi t. i. Blitz Box, škatlo, ki vsebuje več obrokov in je namenjena za skupino ljudi. Tega artikla sicer še ne poznamo v Sloveniji, ker ga trenutno še testirajo v ZDA. Še nekaj drugih sprememb na meniju: perutničke, zrezek za zajtrk in sprememba menija za en dolar, ker je bil zaradi inflacije premalo dobičkonosen.

McDonald's eksperimentira tudi z uvedbo t. i. menija po polnoči, investira pa tudi v razširitev novih artiklov v tujini, kot je na primer mega krompirček na Japonskem.

V Sloveniji 16 restavracij Danes ima McDonald's v več kot 100 državah po svetu odprtih že več kot 33 tisoč restavracij, kjer dnevno postrežejo 64 milijonov gostov. McDonald's Slovenija ima trenutno po vsej Sloveniji 16 restavracij, vsak dan pa, po podatkih na njihovi spletni strani, postrežejo več kot 29 tisoč gostov. Prvo restavracijo so odprli leta 1993 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Poslovanje: v četrtletju z nekoliko višjim dobičkom Ameriška veriga restavracij hitre prehrane je sicer v letošnjem drugem četrtletju ustvarila 1,40 milijarde dolarjev (1,06 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 3,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Prihodki so med aprilom in junijem dosegli 7,08 milijarde dolarjev, potem ko so bili v enakem obdobju lani pri 6,92 milijarde dolarjev. V ZDA je McDonald's prihodke v letni primerjavi okrepil za en odstotek, v Evropi pa znižal za 0,1 odstotka. V azijsko-pacifiški regiji, na Srednjem vzhodu in v Afriki se je medtem prodaja zmanjšala za 0,3 odstotka.

Trg ostaja poln izzivov, saj gospodarska negotovost pritiska na razpoloženje potrošnikov, je objavo četrtletnih poslovnih rezultatov pospremil izvršni direktor skupine Don Thompson.

Ne spreglejte