Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 5. 2012,
16.46

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 29. 5. 2012, 16.46

7 let, 2 meseca

"Marketing in učinkovitost z roko v roki"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Portorož je že sedemnajstič odprl vrata največjemu marketinškemu dogodku v Sloveniji, Slovenski marketinški konferenci, ki bo gostil številne priznane domače in tuje strokovnjake s področja trženja.

Slovenska marketinška konferenca, ki premika in povezuje stroko, predstavlja najnovejše trende in novosti v marketingu ter razkriva nekatere primere dobrih praks, letos poteka pod geslom Biti pametnejši: enostavnejši in učinkovitejši marketing. Tema letošnje konference sovpada z nestabilnimi gospodarskimi in družbenimi razmerami, ki še bolj omejujejo vire poslovanja. Tej situaciji sledi in se prilagaja tudi marketing, ki za ustvarjanje dodane vrednosti išče nove priložnosti z manjšimi vložki. Ali je naša družba manj učinkovita kot pred leti? Peter Frankl, organizator in odgovorni urednik ter direktor časnika Finance je ob odprtju 17. Slovenske marketinške konference poudaril, da morata iti marketing in učinkovitost z roko v roki. Kot primer je navedel število občin, ki jih je bilo leta 1995 še 60, danes pa jih je prek 200. Podobno je s proračunom, ki je leta 1995 znašal 2 milijardi evrov, zdaj pa že kar 9 milijard evrov. Po njegovih besedah mora biti naša prihodnja družba prežeta z učinkovitostjo, ki je kombinacija pameti, vneme in ljubezni.

Središče marketinga je potrošnik Svoj pogled na marketing je kot prvi govorec predstavil Luca Padermi, marketinški strokovnjak in analitik, katerega glavna misel je bila, da je potrebno na novo definirati marketing. V središče marketinga je potrebno postaviti potrošnika, še bolje njegov življenjski cikel, po drugi strani pa reorganizirati, prilagajati blagovne znamke in ohranjati njihovo atraktivnost ter pomembnost za potrošnika. Ti namreč svoje nakupe ne opravljajo več tako, kot je učila marketinška teorija do sedaj.

Zaradi vzpona socialnih omrežij in drugih digitalnih tehnologij lahko potrošnik hkrati opazi nek izdelek, vzpostavi zanimanje zanj, se o njem poduči in zbere informacije iz različnih virov, ki jim zaupa, preveri mnenja potrošnikov … Čas je torej, da končni cilj marketinga ni več samo nakup, pač pa da zgradi odnos s potrošnikom in ga spremlja skozi njegov življenjski cikel.

Kriza kot subjektivna interpretacija Prvi dan je na marketinški konferenci poslušalce gotovo najbolj navdušil Aleksander Zadel, doktor psihologije, ki je trdil, da v svetu ni globalne krize, in ob tem pojasnil: "Gre zgolj za našo subjektivno interpretacijo, ki ni objektivna okoliščina. Kako živimo, pa je odvisno od tega, ali svoje življenje jemljemo kot izziv ali kot interpretacijo, kot subjektivno okoliščino."

Svojo trditev je utemeljiv z zanimivim razmišljanjem o zadovoljevanju potreb, ki nas, če jih zadovoljimo uspešno, prek trdega dela in truda vodijo v cono ugodja. Nasprotno pa, kadar naše potrebe niso zadovoljene, zdrsnemo v cono bolečine. Težava nastane, kadar postanemo pasivni, saj takrat cona bolečine postane cona udobja in to nas vodi v depresijo. Od tu ni več daleč do krize, ki je samo nezmožnost zadovoljevati svoje potrebe. Po drugi strani pa je kriza pogosto zgolj strah, da v prihodnje ne bomo mogli zadovoljevati svoje potrebe.

Marketinški direktor leta in marketinški up Vrhunec prvega dne 17. slovenske marketinške konference bo večerno druženje v Gledališču Tartini, kjer bodo podelili nagrado za marketinškega direktorja leta, za katere se potegujejo finalisti Eva Aljančič, direktorica marketinga v Si.mobilu, Ladeja Godina Košir, direktorica marketinga in oglasnega trženja na Delu, in Matjaž Grm, direktor Direkcije prodaje in trženja v Adria Mobil.

Prav tako bodo podelili nagrado marketinški up leta za najboljše magistrsko in diplomsko delo.

Ne spreglejte