SiolNET. Posel danes Novice
1,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marjan Batagelj prevzel nadzor nad hotelom Cerkno s smučiščem

1,13

termometer

Marjan Batagelj.
Foto: Bor Slana

Na današnji skupščini Certe Holdinga, pod okrilje katerega spada tudi hotel Cerkno s smučiščem, so delničarji odpoklicali člane nadzornega sveta in na njihovo mesto imenovali prvega moža Postojnske jame Marjana Batagelja, odvetnika Žarka Tataloviča in vodjo finančne službe v Postojnski jami Marka Simšiča.

Družba Postojnska jama je oktobra v prevzemnem postopku cerkljanske Certe Holding pridobila 49,13 odstotka delnic, a ima po trenutnem statutu zgolj 10 odstotkov glasovalnih pravic. Statut Certe Holdinga namreč določa, da noben delničar nima več kot desetine glasovalnih pravic.

Pred dnevi je skoraj 10-odstotni lastnik družbe Certa Holding postal finančni sklad Alfi, ki upravlja sredstva vlagateljev. Delnice mu je prodal Batagelj, ta je tako po novem lastnik 39-odstotnega deleža holdinga. 

Batagelj: Končno bomo začeli delati

"Cerkljani veliko pričakujejo od mene. Tudi to, da bi prevzel vodenje nadzornega sveta, ker šele potem lahko razrešujem ljudi, s katerimi okolje ni bilo zadovoljno. Nadzorni svet se bo v najkrajšem času sestal in imenoval predsednika in potem bomo začeli končno delati," je po skupščini pojasnil Batagelj ter dodal, da so za imenovanje nadzornikov prejeli 823 tisoč glasov, 223 tisoč pa jih je bilo proti.

Posredovali tudi varnostniki

Letos se tako ni ponovila lanska skupščina, na kateri so se pojavili izgredi. So pa pred vrati skupščine za varnost skrbeli varnostniki. Zapletlo se je edino pri eni delničarki, ki je sprva pooblastila nekoga drugega, danes pa se je odločila, da bi skupščini raje prisostvovala sama. Varnostniki je niso spustili naprej, kar je član Ozaveščene Cerkljanske odvetnik Sebastijan Kerčmar obsodil in dejal, da bo tudi ta skupščina nična, saj da so s fizično silo preprečili vstop malim delničarjem.

Nasprotna stran je sicer na današnji skupščini na vse izglasovane sklepe napovedala izpodbojne tožbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin