Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 5. 2014,
8.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

DUTB slaba banka

Torek, 27. 5. 2014, 8.48

7 let, 2 meseca

Mariborčani ŠC Pohorje v celoti ponujajo slabi banki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Da bi dolgoročno rešili težave ŠC Pohorje, ki upravlja tako hotele kot žičniške naprave na Mariborskem Pohorju, je občina DUTB poslala deset milijonov evrov vredno ponudbo za odkup podjetja.

"Pogajanja potekajo," je bilo vse, kar je glede tega, da naj bi zadolženo podjetje Športni center Pohorje odkupila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), na včerajšnji seji mariborskega mestnega sveta povedal župan štajerske prestolnice Andrej Fištravec.

Pogovore o tem po besedah direktorja ŠC Pohorje Srečka Vilarja vodijo na občini. "Zelo intenzivno se dogovarjajo z našimi lastniki, to je DUTB, na nas v sami družbi pa je, da s svojim delovanjem čim več pridelamo," je dejal.

Poslovno gledano ostajajo optimisti Tekoča likvidnost ŠC Pohorje je po besedah Vilarja kritična zaradi obveznosti za nazaj, medtem ko so s trenutnim poslovanjem družbe zadovoljni. "Teden za nami je bil še posebej dober, saj smo imeli lepo vreme in dobro zapolnjen bike park. Če bi zadeva šla v tej smeri, zelo hitro ne bi potrebovali več nobene pomoči," je presodil.

Veliko si obetajo tudi od prihodnjih mesecev. "Gre za mesece, ki so za nas tržno zelo zanimivi, med drugim za pripravo športnih ekip. Glede poletja smo poslovno gledano veliki optimisti." Poravnali so tudi dolgove do Elektra Maribor, ki je pred dnevi prekinil oskrbo hotelov z elektriko.

Sto zaposlenih prejelo 150 evrov akontacije aprilske plače Zaposleni v ŠC Pohorje so po besedah Vilarja prejeli akontacijo za aprilske plače, na preostalo pa še čakajo. "Akontacija je znašala 150 evrov," je povedal ne seji mestnega sveta. To izplačilo naj bi prejeli vsi razen vodilnih delavcev.

Plače za marec je nekaj več kot 100 zaposlenih v ŠC Pohorje prejelo, potem ko je mariborska občina na začetku tega meseca pomagala podjetju do likvidnostih sredstev. Po eni strani je začela ŠC Pohorje mesečno izplačevati subvencijo za izvajanje žičniških prevozov, medtem ko jo je prej izplačevala četrtletno.

Po drugi strani je pregovorila občinska podjetja, da so s ŠC Pohorje sklenila pogodbe za oglaševanje na Pohorju. "Skupni dogovor z javnimi podjetji je bil vreden med 400 tisoč in 500 tisoč evri. V prvi fazi smo za plače potrebovali 210 tisoč evrov," je pojasnil Vilar.

Plača direktorja Vilarja tri tisoč evrov Enega od mestnih svetnikov je med drugim zanimala višina plače direktorja Vilarja. Ta je pojasnil, da ima od zasedbe direktorskega položaja okoli 3.000 evrov neto plače, a si je v zadnjem času ne izplačuje.

Ne spreglejte