Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
20.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maribor letališče Düsseldorf

Petek, 12. 2. 2016, 20.50

5 let, 2 meseca

Maribor si od nove letalske povezave veliko obeta (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na mariborskem letališču so danes tudi uradno naznanili odprtje redne letalske linije z nemškim Düsseldorfom. Zagnali jo bodo 28. aprila.

Na relaciji Maribor–Düsseldorf bo potnike do predvidoma konca oktobra dvakrat tedensko, ob četrtkih in nedeljah, prevažala družba Express Airlines, vozovnice pa je že mogoče kupiti na njihovi spletni strani.

Kot je ob tem poudaril direktor Aerodroma Maribor Ladimir Brolih, ne gre zgolj za sodelovanje z omenjenim letalskim prevoznikom na tej liniji, pač pa kujejo celovit projekt, ki se od prejšnjih razlikuje po tem, da so vanj vključeni turistični potenciali severovzhodne Slovenije, Slovenska turistična organizacija (STO) in lokalne skupnosti.

"Projekt temelji na spoznanju, da je potreben skupen pristop na zanimivih turističnih destinacijah za prihod gostov iz oddaljenih evropskih regij. Düsseldorf smo po opravljeni strokovni analizi zavestno izbrali kot središče ene najbogatejših evropskih regij. Močno je prisotno tudi gospodarsko sodelovanje med podjetji pri nas in v omenjeni regiji," je dejal Brolih in spomnil, da je sedež Henkla, ki ima pomembno podružnico tudi v Mariboru, prav v Düsseldorfu.

Pričakujejo do 70-odstotno zasedenost letal Potniki se bodo na novi liniji vozili z letalom Boeing 737 s 142 sedeži, pri tem pa pričakujejo povprečno 70-odstotno zasedenost, kar bi pomenilo 10.700 potnikov. Pri tem računajo na 60–70 odstotkov turističnih potnikov z območja Nemčije, Nizozemske in Belgije, ki gravitirajo na letališču v Düsseldorfu. Prvi mož Express Airlines Sefa Tuncer je povedal, da so se po dolgih pogovorih odločili za vzpostavitev prve linije z mariborskega letališča. Po letu dni bodo videli, kako se jim bo linija obrestovala, saj so v njo vložili kar nekaj truda in sredstev. Še letos načrtujejo tudi redno linijo med Mariborom in Splitom.

Skupaj letos v Mariboru načrtujejo okoli 27.500 potnikov, kar je za desetino več kot lani, ker se dogovarjajo za še dodatne linije, pa lahko število potnikov preseže številko 30 tisoč.

Ne spreglejte