Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2012,
15.36

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 26. 1. 2012, 15.36

7 let, 2 meseca

Ljubljanska Klika se združuje s švicarskim Sportradarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljansko informacijsko tehnološko podjetje Klika se združuje s švicarsko družbo Sportradar.

Lastniki Klike, ta je sicer v postopku pridobivanja članstva v Tehnološkem parku Ljubljana, bodo postali delničarji družbe Sportradar in sodelovali v upravnem odboru podjetja.

Klika bo še naprej razvijala lastne produkte in projekte za zunanje naročnike Sedanja ekipa podjetja Klika bo po združitvi delovala kot produktni in inovacijski center omenjenega podjetja, so sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana. Klika bo še naprej razvijala lastne produkte in projekte za zunanje naročnike ter pričakuje širitev ekipe v Ljubljani, pravi direktor Klike Gregor Rebolj.

Trenutno v Kliki dela 40 programerjev, iščejo pa tudi nove ljudi, ki delajo na področju razvoja napredne programske opreme predvsem na področju razvoja mobilnih aplikacij.

Kliko so leta 2003 ustanovili Andrej Bratko, Luka Ferlan, Borut Jerič, Žiga Mahkovec in Gregor Rebolj z željo razviti sodobni inovacijski center za razvoj programske opreme.

Danes je eno vodilnih slovenskih podjetij za razvoj spletnih in mobilnih aplikacij Danes je Klika eno vodilnih slovenskih podjetij za razvoj spletnih in mobilnih aplikacij. Razvijajo projekte v različnih panogah, kot so bančništvo, zavarovalništvo, turizem, telekomunikacije, založništvo in lokacijske storitve.

Med strankami Klike v Sloveniji so npr. podjetja Studio Moderna, Zavarovalnica Triglav, Halcom, Big Bang in Elektronček. Klika z lastno rešitvijo Trafika vsem založnikom v Sloveniji ponuja tudi storitev objavljanja lastnih vsebin prek mobilnih naprav.

Poleg tega Klika v povezavi s podjetjem Google v Sloveniji sodeluje s podjetjema Ljubljanski potniški promet in Slovenske železnice pri objavi podatkov o javnem prometu v okviru storitve Google Maps.

Zlati Microsoftov partner Klika je zlati Microsoftov partner, IBM partner in certificiran razvijalec programske opreme za sisteme Apple, Android, Windows Phone in Symbian.

Sportradar, ki ima sedež v Švici in ima 450 zaposlenih, je eden vodilnih svetovnih ponudnikov podatkov in statistik, povezanih s športom, ter naprednih tehničnih rešitev. Deluje kot globalni igralec z mednarodno mrežo podružnic in zastopnikov v več državah.

Sportradar shranjuje arhive in analizira športne podatke, s katerimi zagotavlja storitve stavnicam in loterijam pod blagovno znamko betradar.com, medijem pa pod blagovno znamko scoreradar.com.

Svoje rešitve ponujajo tudi drugim strankam. Sportradar je tako tudi partner različnih športnih zvez in nacionalnih policij ter organov mednarodne policije in kazenskega pregona, kot je npr. Interpol, v boju proti zlorabam, povezanih s športnimi stavami.

Ne spreglejte