SiolNET. Posel danes Novice
4,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Legendarni Sax pub ni več na prodaj

4,10

termometer

Sax pub na Eipprovi ulici v Ljubljani
Foto: Ana Kovač

Potem ko smo objavili, da je priljubljeni Sax pub s hostlom na Eipprovi ulici v Trnovem na prodaj, nas je poklical lastnik in zanikal prodajo. Pojasnil je, da je lani poleti res stopil v stik z nepremičninsko agencijo za prodajo objekta, zdaj pa si je premislil.

Ljubljanski jazz pub z vrtom, znan predvsem po slikoviti, z grafiti poslikani zunanjosti in notranjosti, je zatočišče številnih ljubljanskih glasbenikov, umetnikov in turistov. Mednarodni vodnik InYourPocket ga je letos razglasil za enega od treh najboljših pubov v prestolnici.

Pred leti je Sax pub ponudbo nadgradil še s hostlom, ki premore 25 ležišč. Sobe so poimenovane po velikih glasbenikih bluesa in jazza, kot so Louis Armstrong, Ray Charles in Miles Davis. Z razmahom turizma v prestolnici sta se tako pub kot hostel dobro uveljavila na turističnem zemljevidu.

Sax pub na Eipprovi ulici v Ljubljani Foto: Ana Kovač Na spletni strani ene izmed nepremičninskih agencij v Ljubljani smo namreč zasledili oglas o prodaji Sax puba. Cena za celoten objekt z utečeno dejavnostjo je znašala milijon evrov.

Pub in hostel vodijo najemniki

V 170 let stari hiši na atraktivni lokaciji v Ljubljani, ki je bila večkrat prenovljena, je 40 kvadratnih metrov velik gostinski lokal s skladiščem in garažo. V prvem nadstropju so leta 2012 na 142 kvadratnih metrih uredili hostel s 25 ležišči. Za hišo je še dobrih 100 kvadratnih metrov velik vrt, pred njo pa 120 kvadratnih metrov velik gostinski vrt.

Pub in hostel ima trenutno v najemu podjetje Štab. Leta 2017 je imelo slabih 280 tisoč evrov prihodkov in 11 tisoč evrov izgube. Podatki za lani še niso objavljeni.

Z lastnikom objekta nam za podrobnejša pojasnila pred objavo članka ni uspelo vzpostaviti stika. Po objavi članka pa nas je poklical in pojasnil, da je lani poleti res stopil v stik z nepremičninsko agencijo, a si je kasneje premislil. "Objekta ne nameravam prodati," nam je zatrdil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin