Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 12. 2010,
10.32

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 21. 12. 2010, 10.32

7 let, 2 meseca

Laško z odprodajo naložb do nižjega dolga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V primeru odprodaje teh naložb v celoti bi načrtovani finančni dolg skupine konec prihodnjega leta znašal še okoli 160 milijonov evrov.

Odprodaja omenjenih treh naložb Pivovarne Laško sodi med cilje, ki si jih je družba zadala v poslovnem načrtu za prihodnje leto. Tega je v ponedeljek obravnaval nadzorni svet Pivovarne Laško, ki se je seznanil tudi s tekočim poslovanjem. Nadzorniki, ki so se seznanili z likvidnostnimi razmerami v družbi, so tudi soglašali, da uprava Laškega pospeši prodajo 23,34-odstotnega deleža v Mercatorju.

Cilj je povečati prodajo po ključnih produktnih skupinah

Skupina Pivovarna Laško - vanjo je do konec junija 2011 vključen Fructal, Delo pa ni vključeno v skupino - v letu 2011 načrtuje 6,2-odstotno rast čistih prihodkov od prodaje, ki naj bi dosegli dobrih 240 milijonov evrov. Dobiček iz poslovanja (EBIT) naj bi dosegel 36,3 milijona evrov, dobiček pred davki, obrestmi in amortizacijo (EBITDA) pa 54,2 milijona evrov.

Pivovarna Laško naj bi na ravni skupine prodala za 4,2 milijona hektolitrov vseh vrst pijač, kar je deset odstotkov več od ocene za leto 2010. Cilj skupine je tudi povečati prodajo po ključnih produktnih skupinah.

Načrtujejo 18,3 milijona evrov dobička

Matična družba Pivovarna Laško v prihodnjem letu načrtuje EBIT v višini 10,8 milijona evrov, EBITDA pa naj bi dosegel 24,2 milijona evrov. Čisti prihodki od prodaje naj bi se v primerjavi z ocenjenimi za letos povečali za sedem odstotkov na 80,6 milijona evrov, čisti dobiček pa naj bi bil 61 odstotkov večji od ocenjenega za letos in naj bi dosegel 18,3 milijona evrov.

Družba Pivovarna laško načrtuje, da bo v prihodnjem letu skupaj prodala 1.114.800 hektolitrov vseh pijač, kar je za 16 odstotkov več od ocenjene prodaje v letošnjem letu, in sicer bo od tega 96 odstotkov prodanega piva in štirje odstotki ostalih pijač.

Ne spreglejte