SiolNET. Posel danes Novice
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kukovice in Apata ne bo v novi upravi Gorenja

0,15

termometer

Nadzorni svet Gorenja se je v četrtek seznanil z odločitvijo predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca, da v upravo za prihodnji mandat ne bo več predlagal dozdajšnjih članov Branka Apata in Petra Kukovice. Nadzorniki so predlog Bobinca potrdili, sestava nove uprave Gorenja pa bo znana najpozneje 19. julija, ko se izteče mandat članov zdajšnje uprave.

V zapisu Gorenja na spletnih straneh Ljubljanske borze je predsednik uprave Franjo Bobinac pojasnil, da s Petrom Kukovico dobro sodelujeta in da bo Kukovica uspešno dokončal mandat člana uprave. Vendar pa se je Kukovica odločil, da svoje poklicne poti po izteku mandata aktualne uprave ne bo nadaljeval v Gorenju.

Apat po koncu mandata ostaja v Gorenju

Medtem bo Branko Apat po imenovanju nove uprave Gorenja julija v podjetju ostal kot pomočnik predsednika uprave. "Z Brankom Apatom sva se že pred začetkom tega mandata dogovorila, da bo v naslednjem mandatu v upravi dal priložnost mlajšim. Zadovoljen sem, da bova sodelavca tudi v prihodnje," je dejal Bobinac.

V upravi Gorenja, katere mandat traja od 19. julija 2013 do 19. julija 2018, sta poleg Bobinca, Kukovice in Apata še Žiga Debeljak in delavski direktor Drago Bahun.

Nadzorniki so Bobinca že julija lani imenovali za predsednika uprave za nov petletni mandat, in sicer od 20. julija 2018 do 20. julija 2023.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin