SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Križanič: Sestanek z direktorjem KBC o delničarskem sporazumu uspešen

1

termometer

Minister za finance Franc Križanič je torkov sestanek z direktorjem KBC Janom Vanhevelom v Bruslju označil kot zelo uspešen.

Z njim največja lastnika Nove Ljubljanske banke (NLB), država in KBC, izvajata vse aktivnosti, da se uresniči želja oziroma zahteva Banke Slovenije glede kapitalske ustreznosti NLB.

"Z direktorjem KBC Vanhevelom sva se dogovorila, da izjav ne bova dajala, razen to, da sva imela zelo uspešen sestanek, s katerim izvajava vse aktivnosti, da se uresniči želja ali zahteva Banke Slovenije po kapitalskem koeficientu Core Tier 1 kapitala NLB 8,5 odstotka," je na novinarski konferenci po seji vlade na novinarsko vprašanje odgovoril minister Križanič.

"Lastnika imata interes obdržati lastniške deleže" Križanič je še pred torkovim sestankom z Vanhevelom zatrdil, da je skupščina NLB sprejela sklep o 250-milijonski dokapitalizaciji. "KBC želi sodelovati in mi želimo sodelovati, oba lastnika imata interes obdržati svoje lastniške deleže," je povedal minister in dodal, da želi KBC prenovo delničarskega sporazuma. Vlada je to zadevo obravnavala in dala izhodišča za pogajanja.

Dokapitalizacija je sedaj odprta, oba lastnika imata načelen dogovor, ki ga je zdaj treba precizirati v delničarskem sporazumu o sodelovanju pri dokapitalizaciji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin