Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 3. 2011,
10.02

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 29. 3. 2011, 10.02

7 let, 2 meseca

Kriminalisti preiskujejo nekatere lanske posle Petrola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kriminalisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti pri poslovanju družbe Petrol v lanskem letu.

Tako so na policiji potrdili pisanje časnika Finance.

Preiskava glede zapiranja terjatev večjih dolžnikov Kot so sporočili s policije, je "zbiranje obvestil usmerjeno v poslovne odločitve vodstvenih organov družbe lani v okviru zapiranja terjatev večjih dolžnikov družbe Petrol z območja Slovenije". "Obseg zbiranja obvestil in dokumentacije je še v izvajanju, zato samih postopkov in ukrepov kriminalistične policije v tej fazi ne moremo komentirati," so dodali.

Kdaj je preiskava na sedežu družbe potekala, na policiji niso povedali. Na Petrolu so potrdili, da so "kriminalisti na Petrolu zbirali obvestila, povezana z nekaterimi poslovnimi odločitvami, sprejetimi v preteklem letu". Dodatnih informacij niso podali, povedali so le, da so bili kriminalisti tam "že pred časom".

Svetelšek: Kriminalisti me niso obiskali Družbo je lani vodil Aleksander Svetelšek, ki je za Finance povedal, da o preiskavi ne ve nič, da ga kriminalisti niso obiskali in da ga na Petrolu o tem niso obvestili.

Svetelšek je z mesta predsednika uprave Petrola odstopil 10. januarja, potem ko so v javnosti zaokrožile informacije, da naj bi Petrol novembra lani od odvetniške pisarne Dušana Korošca prevzel za okoli 160.000 evrov terjatev do SCT s pripadajočimi obrestmi.

Nadzorni svet Petrola je zato želel preveriti, ali so v poslu med SCT, omenjeno odvetniško družbo in Petrolom nastale morebitne škodljive posledice za največjo slovensko energetsko družbo. Revizijsko komisijo so januarja zadolžili, naj do konca februarja izvede revizijo vseh navedenih poslov.

Na podlagi izsledkov izvedene revizije so nadzorniki minuli teden ocenili, da je uprava Petrola vse posle sklenila v okviru svojih pooblastil, zato so vsi obravnavani posli zakoniti, je pa pri določenih poslih prišlo do nenaklepnih napak. Revizorji naj bi izsledke po poročanju Financ predali policiji.

Ne spreglejte