SiolNET. Posel danes Novice
1,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kriminalisti naj bi ovadili nekdanjo šefico Trima

1,48

termometer

Tatjana Fink
Foto: STA

Novomeški kriminalisti so specializiranemu državnemu tožilstvu ovadili tri osebe in gospodarsko družbo zaradi suma storitve štirih kaznivih dejanj zlorabe položaja pri menedžerskem prevzemu. Po neuradnih informacijah spletnega portala Dolenjski list so kriminalisti ovadili nekdanjo predsednico uprave trebanjskega Trima Tatjano Fink.

Novomeški kriminalisti so, kot so sporočili s tamkajšnje policijske uprave, ugotovili, "da je ena izmed osumljenk kot predsednica uprave slovenske družbe zlorabila svoj položaj in podpisala več posojilnih pogodb, pridobljena sredstva pa so bila uporabljena za menedžerski prevzem te iste družbe", poroča STA.

Druga osumljenca sta bila po njihovih informacijah sopodpisnika pogodb in direktorja družbe, ki je posojilo prejela. V skladu z določili zakona je šlo za prepovedano finančno pomoč, posledica storitve kaznivega dejanja, ki je nastala za gospodarsko družbo, ki je dala posojilo, pa je premoženjska škoda v vrednosti več kot 4,10 milijona evrov.

Finkova je Trimo vodila več kot 20 let, v tem obdobju pa je skupaj z drugimi menedžerji Trima prek družbe Trimo Investments postala 57-odstotna lastnica Trima. Nadzorni svet Trima jo je z mesta predsednice uprave razrešil februarja 2014, po dogovoru z bankami upnicami, ki so dokapitalizirale Trimo in odpravile insolventnost, še spomni STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin