Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 10. 2017,
14.50

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča TKK

Foto: TKK

Natisni članek

lepila logistični center TKK advertorial

Ponedeljek, 2. 10. 2017, 14.50

2 meseca, 1 teden

Kreda iz okolice Soče začela zgodbo 70 uspešnih let

Vsebino omogoča TKK

Foto: TKK

Slovensko podjetje v segmentu gradbene kemije, ki je med največjimi evropskimi igralci na tem področju, bo 70-letnico svojega uspešnega delovanja zaznamovalo z investicijo v nov logistični center.

Slika predstavlja zadnjo referenco podjetja TKK iz prodajnega segmenta dodatkov za betone in malte – novi viadukt na cestnem odseku med Kobaridom in Bovcem. Foto: TKK | Foto: Slika predstavlja zadnjo referenco podjetja TKK iz prodajnega segmenta dodatkov za betone in malte – novi viadukt na cestnem odseku med Kobaridom in Bovcem. Foto: TKK

Podjetje TKK, proizvajalec tesnilnih mas, lepil, poliuretanskih pen, tehničnih sprejev ter dodatkov za beton in malto, je vodilno slovensko podjetje s specializiranimi rešitvami za gradbeništvo. Na področju gradbene kemije je aktivno v 68 državah po svetu.

Glavni kupci podjetja so trgovine z gradbenim materialom, DIY trgovske verige, gradbena podjetja in profesionalni uporabniki. Vedno večjo veljavo podjetje na račun svojih kakovostnih proizvodov in fleksibilnosti pridobiva tudi pri industrijskih kupcih in pri mednarodnih razpisih za večje gradbene projekte.

Kreda iz okolice Soče

Velike zaloge krede na obronkih hribov, ki obdajajo Srpenico ob Soči, so omogočile razvoj dejavnosti, podjetje pa je eden glavnih nosilcev gospodarskega razvoja v Zgornjem Posočju.

Izdelki za končne uporabnike

Podjetje TKK je v 70 letih dokazalo, da lahko kljubuje različnim izzivom, njihov glavni temelj uspešnosti je dejstvo, da izdelujejo končne izdelke za končne uporabnike, ki jih tudi samo razvijajo in trenutno prodajajo v 68 državah na vseh petih celinah. Njihovi visokokakovostni izdelki se uporabljajo v najzahtevnejših gradbenih projektih.

Podjetje TKK je bilo ustanovljeno decembra 1947, na mestu, kjer danes stoji sodobno urejeno podjetje z več kot 200 zaposlenimi, in sicer v Srpenici, dodatnih 40 zaposlenih pa je v hčerinskih družbah v tujini.

Kljub gospodarski krizi, ki je še posebej prizadela gradbeni sektor, je podjetje pozitivno poslovalo vsa leta in v letu 2016 doseglo konsolidirano prodajo dobrih 54 milijonov evrov. Ti dosežki so plod dolgoletne proizvodne tradicije, lastnega znanja in razvoja, fleksibilnih in korektnih poslovnih odnosov do kupcev in dobaviteljev ter kakovostnih izdelkov.

Novo obdobje v zgodbi TKK

Gradbišče novega logističnega centra na Srpenici. Foto: TKK | Foto: Gradbišče novega logističnega centra na Srpenici. Foto: TKK

V prvem obdobju delovanja podjetja so kopali in sušili kredo, potem so začeli proizvajati aditive za betone, tretja faza pa zajema razvoj in prodajo tesnilnih mas. Proizvodnja poliuretanske pene predstavlja četrto fazo delovanja podjetja, ki je leta 2013 vstopilo v razvojno fazo, ko je podjetje postalo pomemben člen belgijskega holdinga Soudal. S tem so postali največji svetovni proizvajalec poliuretanske pene in tretji največji svetovni proizvajalec tesnilnih mas.

Z novimi lastniki in močno osredotočenostjo na razvoj lastne blagovne znamke predvsem v Evropi in na Bližnjem vzhodu podjetje začenja prehod v novo obdobje.

Podjetje bo namreč občutno povečalo svoje prostorske kapacitete. Gradijo novo skladišče izdelkov z 9.000 paletnimi mesti, s čimer bodo za sto odstotkov povečali skladiščne kapacitete. Del obstoječega skladišča bodo preoblikovali in povečali v proizvodni obrat.

Uroš Lozar, direktor družbe TKK Srpenica | Foto: Uroš Lozar, direktor družbe TKK Srpenica Glavni koraki, ki zaznamujejo novo obdobje v poslovanju podjetja TKK:

  • gradnja najsodobnejšega centra, ki bo omogočil tudi širitev proizvodnje tesnilnih mas in poliuretanske pene,
  • uvedba najsodobnejšega informacijskega sistema,
  • nadgradnja najpomembnejših procesov,
  • razvoj sodelavcev,
  • zaposlitev novih strokovnjakov, odgovornih za ravnanje do okolja, in
  • močna osredotočenost na razvoj lastne blagovne znamke.

Podjetje TKK največjo pozornost namenja svoji blagovni znamki TKK, ki jo želi utrditi prek svojih hčerinskih podjetij na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Bolgariji in Rusiji.

Poleg tega precejšen del prodaje predstavlja tudi proizvodnja pod tujimi blagovnimi znamkami, kjer kupci cenijo predvsem TKK-jevo fleksibilnost, odzivnost in seveda konstantno visoko kakovost izdelkov.

Ne spreglejte