SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
Brezplačni vodnik

Korak za korakom: kako trgovati s cenami delnic?

Oglasno sporočilo

Kadar vlagatelj upošteva računovodske izkaze družbe, po navadi upošteva tri dejavnike. To so čisti dobički na delnico (dobiček na delnico), realizirani dobički in napovedi analitikov.

Fortrade_31-08-21

Za vse tiste, ki se želijo naučiti, kako ravnati s ceno delnic na spletnem borznem trgu (tako imenovani CFD) ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, je Fortrade pripravil brezplačni priročnik o tem, kako trgovati s ceno delnic. Priročnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Ni pomembno, da razumete, kako se zasluži z delnico ter kako se pride do prihodka in napovedi analitikov, prav tako ni treba poznati drugih podrobnosti in kako se izračunavajo.

Najpomembnejše je primerjati (uradno) objavljene rezultate s pričakovanji analitikov. Če je dobiček na delnico ali prihodek manjši od pričakovanj analitikov, bo delnica družbe, ki je objavila poslovne rezultate, verjetno izgubila vrednost. Po drugi strani pa lahko rezultati, boljši od pričakovanih, zvišajo ceno delnice.

Pomembne so tudi napovedi analitikov o prihodnjih gibanjih cen. Napoved se nanaša na poslovni cilj, ki ga želi podjetje doseči, in predlagan obseg, v katerem bo uspešno v prihodnosti. Če podjetje napoveduje nepričakovano velik dobiček na delnico in prihodek, vendar pa so napovedi črnoglede, bo zato cena njegovih delnic še vedno upadala.

Izvori: Bloomberg

Pogodbe so v nasprotju s CFD zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da ostanete brez denarja. Večina malih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami izgubi denar. Razmislite, ali razumete pogodbo in si lahko privoščite izgubo denarja. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam le znesek na računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja oziroma si poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ni ponudba ali napeljevanje k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice uporabe. Ne dajemo zagotovil ali jamstev o pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsakdo na lastno odgovornost sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali sodni pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin