SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kolikšen delež Perutnine Ptuj obvladujejo jeklarji?

0

termometer

Družbi Slovenska industrija jekla (Sij) je uspelo s prevzemno ponudbo za 43,81-odstotni delež v Holdingu PMP, prek katerega je posredno lastnica 5,53 odstotka Perutnine Ptuj.

Na prevzemno ponudbo, ki se je iztekla 2. februarja, se je odzvalo 28 lastnikov, ki so bili skupaj imetniki preostalih 33.673 delnic holdinga. Sij "ima tako, skupaj s 43.197 delnicami ciljne družbe, ki jih je imel v lasti na dan objave prevzemne ponudbe, v lasti 76.870 delnic ciljne družbe, kar predstavlja sto odstotkov vseh izdanih delnic ciljne družbe", so sporočili prek Seoneta.

Prevzemna ponudba za preostali delež se izteče 25. februarja Sij je neposredno, prek 40-milijonske dokapitalizacije, lastnik 45,82 odstotka Perutnine Ptuj in, kot omenjeno, posredno še 5,53 odstotka. Konec lanskega decembra je objavil tudi prevzemno ponudbo za preostali, 48,65-odstotni delež v Perutnini Ptuj, ki se izteče 25. februarja. Za delnico ponuja osem evrov.

Prek opcijske pogodbe s članoma uprave Perutnine Romanom Glaserjem in Tonetom Čehom ter nekdanjima članoma uprave Perutnine Nado Krajnc in Milanom Čušem si je Sij zagotovil približno 56-odstotno lastništvo v Holdingu PMP, tako pa posredno lastništvo omenjenih okoli petih odstotkov Perutnine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin