SiolNET. Posel danes Novice
1,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ker ni bilo potnikov, odpovedali polet v Maribor

1,97

termometer

Letalo aerodrom Maribor
Foto: STA

Belgijska letalska družba VLM Airlines, ki ima prek družbe SHS Aviation iste lastnike kot Aerodrom Maribor, je četrti dan po vzpostavitvi redne letalske povezave med Antwerpnom, Münchnom in Mariborom prvič odpovedala polet. Kot so za STA pojasnili pri prevozniku, za polet ni bilo prijavljenih potnikov, zato je razumljivo, da so ga odpovedali.

Predstavnik za odnose z javnostjo pri VLM Airlines Yves Panneels ni zaskrbljen, saj meni, da je to v zelo zgodnji fazi na novo uvedene linije pričakovano. "Za odpoved poleta smo se odločili v skladu s svojo politiko, saj potniki tega poleta niso izbrali. Gre tako za ekonomske kot okoljske razloge, saj nima smisla, da na pot pošljemo prazno letalo," je dejal Panneels.

V preteklosti odpovedali že polete do Londona

Ob tem je predstavnik VLM Airlines dodal, da so podobno ravnali tudi januarja na svoji za zdaj sicer najbolj iskani liniji med Antwerpnom in letališčem London City. Prav prva dva meseca v letu sta, kar zadeva število potnikov, najslabša v letu. Panneels je še povedal, da imajo rezervacije za petkov polet ter da se že nabirajo tudi rezervacije za polete v prihodnjih tednih in mesecih.

"V sredo smo dosegli rekordno število rezervacij za naše polete, kar je verjetno tudi posledica velike oglaševalske kampanje, ki so jo začeli v Belgiji in še nekaterih državah. Prepričani smo, da bo število potnikov v prihodnjih dneh in tednih lepo naraslo," je še dodal Panneels.

Aerodrom Maribor Foto: Matjaž Tavčar

Maribor, München in Antwerp

VLM Airlines je z enim od svojih petih 50-sedežnih fokkerjev med Mariborom, Münchnom in Antwerpnom začel leteti v ponedeljek. Leteli naj bi vsak dan, iz Maribora letalo poleti ob 14.50, zvečer pa z vmesnim postankom v bavarski prestolnici pristane na sicer tretjem največjem belgijskem letališču, ki našteje okoli 300 tisoč potnikov na leto.

Prvi mož omenjene letalske družbe, ki jo s pomočjo azijskega kapitala poskušajo vrniti tja, kjer je že bila pred finančnim zlomom, Carl Runge za zdaj konkretnih načrtov o Mariboru še ni razkril, je pa dejal, da jih zanimajo predvsem povezavi štajerske prestolnice s Zürichom in Beogradom ter tudi poletni čarterji na hrvaške otoke.

Za zdaj imajo pet manjših letal, s katerimi letijo tudi na čarterskih linijah, za te uporabljajo še dva večja airbusa A320.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin