Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 12. 2017,
8.33

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

AmCham Slovenija gospodarstvo

Torek, 5. 12. 2017, 8.33

6 let, 4 mesece

AmCham Poslovni zajtrk: Talenti na sceni in finalni izbor Best of the Best 2017

Kako v gospodarstvu najbolje izkoristiti talente

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
AmCham

V organizaciji Centra poslovne odličnosti pri Ekonomski fakulteti v Ljubljani poteka konferenca "Talent Matters" (Talent šteje), na kateri govorci razpravljajo o tem, kako delati s talenti, kako jih upravljati, kako unovčiti talente za poslovno rast in kako povečati njihovo zavzetost.

Pred tem je potekal dogodek AmCham Poslovni zajtrk: Talenti na sceni in finalni izbor Best of the Best 2017, na katerem so spregovorili o talentih v gospodarstvu ter kako gospodarstvo razume in govori njihov jezik.

Danes imamo dve generaciji, o katerih se moramo začeti učiti, kaj se dogaja z njima. To so milenijci in generacija Z, je dejal Dejan Verčič iz oddelka za komunikologijo na FDV in partner v podjetju Stratkom. Če milenijci zase pravijo, da so zelo predani delu, pa po drugi strani menedžerji, ki z njimi delajo, s tem ne strinjajo.

Za milenijce danes velja, da so pretirano samozavestni, njihova pozornost je kratkotrajna, so nekritični in konformistični. Toda ta definicija ima eno težavo, stara je dva tisoč let, njen avtor pa je Platon, pravi Verčič, ki pravi, da je občutek starejših danes, da mladih ne morejo nadzirati.  

Po besedah Nane Šumrade Slavnič, doktorica pravnih znanosti, ki dela z Ekipo 2 (Outfit 7), je talent nekdo, ki ima sposobnost voditi tim in ima hkrati tehnične sposobnosti. Šumrada Slavničeva ugotavlja, da delo v timu še nikoli ni bilo bolj pomembno, kot je danes. pomembna je posameznikova želja po spremembah, po raznovrstnosti.

Talenti morajo biti v poslovnem okolju pravilno usmerjeni, vedeti morajo, katere so njihove osebne vrednote. To pa zanima tudi podjetja. Da bi to ugotovili, v podjetjih danes uporabljajo teste SDI. Talent je torej nekdo, ki ima izjemne veščine in sposobnosti, vendar to ni dovolj. Potrebno je, da je takšen človek na pravem mestu v družbi, je še povedala Nana Šumrada Slavnič. 

Nagrado za najboljšo poslovno prakso leta so podelili projektu Štartaj, Slovenija!

 

Ne spreglejte