Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
16.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slaba banka DUTB

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 16.22

6 let, 6 mesecev

Katere so bile najbolj sporne odločitve slabe banke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ne le plače, tudi "arogantnost" in "ignoranca do lastnikov" sta bila med vzroki za zamenjavo na vrhu DUTB, pravijo naši viri.

Upravni odbor DUTB je za novega izvršnega direktorja slabe banke imenoval Imreja Balogha, zamenjal bo odpoklicanega predhodnika Torbjörna Månssona.

Spomnimo, prejšnji teden so Cerarjevi ministri iz slabe banke odslovili švedsko navezo, neizvršnega direktorja v funkciji predsednika upravnega odbora Larsa Nyberga in izvršnega direktorja Torbjörna Månssona. Uradno zaradi neupoštevanja vladnih navodil glede uskladitve plačne politike na DUTB (slabi banki).

Finančni minister Dušan Mramor je pred menjavo Nyberga dejal, da je z delom vodstva slabe banke zadovoljen, da pa Nybergu zaradi nekaterih potez v preteklosti, te so bile vezane na podpis aneksov, ki niso sledili politiki prejemkov na slabi banki, ne zaupa več. Zato je predlagal njegovo razrešitev, obenem pa tudi odpoklic izvršnega direktorja Månssona. Ta je prav tako izgubil Mramorjevo zaupanje.

Novoimenovanega izvršnega direktorja Balogha čaka izziv, prevzel bo skrb za upravljanje in prodajo podjetij, ki veljajo za najhujše finančne bolnike v državi.

Nyberg naj bi preslišal opozorila o nenavadnih praksah vodenja DUTB

Teden dni po razrešitvi Nyberga in odpoklicu Månssona pa v javnost prihajajo nove informacije o tem, kako naj bi delovalo prejšnje vodstvo DUTB. Tako naj bi nekateri člani zdaj že nekdanjega predsednika upravnega odbora Nyberga opozarjali na "odmik od dobrih praks transparentnega vodenja slabe banke", a naj bi ta njihova opozorila preslišal. Naši viri tudi pravijo, da sta bili povod za zamenjavo Nyberga in odpoklic Månssona "arogantnost" in "ignoranca do lastnikov". Če to drži, torej ob zamenjavi ni bilo posredi le dogajanje, povezano s plačami, kot se glasi uradna različica v javnosti.

V času delovanja Nyberga, ta je predsedniku vlade Miru Cerarju ravno danes poslal pismo, v katerem pravi, da v primeru družbe Sava Turizem "smrdi po korupciji", in Månssona se je sicer zgodilo več spornih odločitev, med katerimi izstopajo naslednje:

Ne spreglejte