Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 12. 2013,
16.11

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Polzela odstop

Četrtek, 26. 12. 2013, 16.11

7 let, 2 meseca

Karmen Dvorjak odstopila z mesta predsednice uprave Polzele

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko je nadzorni svet Polzele prejšnji teden razširil upravo tovarne nogavic Polzela z novim članom, je tik pred božičem s položaja predsednice uprave odstopila Karmen Dvorjak.

Ravnanje nadzornikov, ki od uprave zahtevajo sprejemanje odločitev s konsenzom, razume kot izkazano nezaupnico.

Nadzorni svet Polzele je na seji 18. decembra v sestavi zgolj treh od petih članov pod točko razno sprejel sklep, s katerim je imenoval Roberta Tomazina za člana uprave s polnim mandatnim obdobjem, je v današnjem sporočilu za javnost zapisala Dvorjakova ter dodala, da je nadzorniki o tem predhodno niso niti obvestili, niti se z njo posvetovali.

Hkrati je nadzorni svet določil, da mora uprava sprejemati poslovne odločitve v matični družbi in odvisnih družbah s konsenzom. S tem so pooblastila Dvorjakove postala vezana na Tomazinovo soglasje, zaradi česar sama ne more več prevzemati odgovornosti za izpolnjevanje zavez, ki jih je dala ključnim deležnikom, na čelu z zaposlenimi, konzorcijem bank upnic, dobavitelji in Davčno upravo RS.

Močno presenečena nad ravnanjem nadzornega sveta Ob tem je v odstopni izjavi poudarila, da je bil nadzorni svet je bil ves čas redno seznanjen z vsemi aktivnostmi uprave in doseženimi dogovori in rezultati, zato je močno presenečena nad njegovim ravnanjem.

Karmen Dvorjak je Polzelo vodila dve leti in v tem času ji je uspelo, da je družbo iz dobrih dobrih štirih milijonov evrov izgube v letu 2011 pripeljala do pozitivnega rezultata iz tekočega poslovanja v prvem polletju letos.

Njen načrt sanacije je podprl tudi konzorcij bank upnic, uprava pod njenim vodstvom pa je Polzeli tudi zagotovila državno pomoč v višini enega milijona evrov, s čimer bodo lahko poplačali davčne obveznosti in terjatve dobaviteljev.

Predsednik nadzornega sveta Marko Slokar, ki je direktor družbe pooblaščenke Polzela-Delnica in hkrati tudi vodja informatike v Polzeli, je ta teden Tomazinovo imenovanje za dodatnega člana uprave družbe pojasnil z namenom nemotenega zasledovanja ambiciozno zastavljenih poslovnih ciljev družbe.

Slokar je bil za prvega nadzornika Polzele imenovan na omenjeni seji, potem ko so nadzorniki poleg Tomazinovega imenovanja z mesta predsednice nadzornega sveta razrešili Branko Neffat. Ta ostaja v nadzornem svetu kot ena od petih članov.

Ne spreglejte