Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2013,
12.58

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 26. 4. 2013, 12.58

7 let, 2 meseca

Kam po živila in preostale drobnarije med prvomajskimi prazniki?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za gospodinjstvo, ki se ne bo pravočasno oskrbelo z zalogami, bo verjetno zanimiv delovni čas trgovin s pretežno živilskim dobrinami oz. trgovin na drobno med prvomajskima praznikoma, 1. in 2. maja.

Zato smo se o tem pozanimali pri največjih trgovcih pri nas. Ob pregledu teh informacij bi lahko na splošno rekli, da bodo trgovine vseh velikih trgovcev tudi med prvomajskima praznikoma relativno dostopne, saj bo kakšna trgovina odprta tudi 1. maja, 2. maja pa bodo trgovine večinoma odprte po nedeljskem odpiralnem času.

V Mercatorju bodo v Ljubljani in v večjih regionalnih središčih v četrtek, 2. maja, hipermarketi odprti od 9. do 15. ure, supermarketi od 8. do 12. ali 13. ure, manjši marketi pa od 8. do 12. ure. 1. maja pa bodo odprte le dežurne trgovine, ki so odprte vse dni v letu, in sicer v Ljubljani trgovine na Tržaški (6.00–22.00), Slovenski in Celovški cesti (7.00–21.00), v Mariboru market na avtobusni postaji (6.00–23.00) in na Bledu market Zaka (8.00–15.00).

V podjetju Spar Slovenija so se odločili, da bodo vsi njihovi megamarketi Interspar in trgovine Spar v četrtek, 2. maja, odprti in da bodo poslovali po nedeljskem delovnem času (razen megamarketov ISP Velenje Šalek in ISP Murska Sobota, ki bosta odprta od 9.00 do 13.00), tiste trgovine, ki so ob nedeljah ponavadi zaprte, pa bodo v četrtek, 2. maja, odprte od 8. do 12. ure. Na prvi dan praznika dela bodo vse trgovine Spara Slovenije zaprte.

Iz podjetja Tuš Holding so nam odgovorili, da bodo 2. maja vse njihove trgovine odprte po nedeljskem urniku, v sredo, 1. maja, pa bodo vse njihove trgovine zaprte. Kot so še povedali v Tuševi službi za odnose z javnostmi, se je takšna kombinacija odpiralnih časov v prejšnjih letih izkazala za optimalno, zato so se zanjo odločili tudi letos.

V podjetju Lidl so se odločili, da bodo njihove trgovine zaprte v sredo, 1. maja, od 8. do 15. ure pa bodo odprte v četrtek, 2. maja.

Iz podjetja Hofer pa so nam sporočili, da njihove poslovalnice ob praznikih niso odprte, tako da bodo zaprte tudi 1. in 2. maja.

Ne spreglejte