Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
13.39

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kriptovalute ALTA Skladi PR članek

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 13.39

6 let, 5 mesecev

Kako z novimi tehnologijami obogatiti svoj portfelj?

Oglasno sporočilo

Kriptovalute so v zadnjem letu ali dveh postale ena izmed najbolj vročih gospodarsko-borznih tem. Toda pregled gibanja vrednosti kriptovalut kaže na zelo močno tendenco po nihanju cene tako navzgor kot tudi navzdol.

Bitcoim | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

V zadnjem času so vrednosti kriptovalut dosegale abnormalne donose. Večina ljudi pozna bitcoin in mogoče ether, vendar je bila ob njuni hitri rasti vrednosti v zadnjem času na trgu poplava novih kriptovalut z bizarnimi imeni, kot so pizzacoin, potcoin … Velikokrat se namreč zgodi, da vlagatelji, ki so zamudili prvi vlak, prosta sredstva brezglavo investirajo v nove priložnosti v upanju, da bo donos vsaj enak, kot je bil pri prvih. In prav to je lahko tudi ena izmed velikih nevarnosti novonastalih kriptovalut.

Medtem ko je v medijih bistveno bolj poudarjeno dogajanje okoli kriptovalut, se tehnološki preboj dejansko dogaja pri razvoju tehnologij blockchain. Velike tehnološke korporacije se namreč zavedajo, da bodo lahko s pomočjo novih tehnologij močno oklestile stroške poslovanja, posegle po novih in prej nedosegljivih trgih in izrinile konkurenco, ki ne bo dovolj hitro posvojila novih tehnologij. In prav v ta podjetja investira tudi vzajemni sklad ALTA PHARMA-TECH.

Dejstvo je, da je tehnologija blockchain uporabna, tako kot se je to že pred leti izkazalo tudi za internet, ki je na glavo postavil dotedanje ustaljene poti poslovanja. Kljub ogromnemu zanimanju za nove tehnologije bodo največji nasprotnik obstoječim kriptovalutam in sistemom blockchain prav nove tehnologije, ki so šele v fazi razvoja in ki bodo ob nižjih stroških potrošnikom ter podjetjem ponujale še hitrejše delovanje in širši nabor funkcionalnosti. Kdo bo zmagovalec, za zdaj še ni mogoče natančno napovedati, vsekakor pa bodo v veliki prednosti podjetja, ki že zdaj ustvarjajo milijardne dobičke in si lahko privoščijo, da v raziskave in razvoj vlagajo nepričakovane zneske.

Številni izmed teh tehnoloških velikanov že zdaj ustvarjajo dobiček in so že močno prisotni pri razvoju novih tehnologij. Tako se je na primer zaradi novega hitro rastočega trga rudarjenja kriptovalut močno povečalo tudi povpraševanje po Nvidiinih grafičnih karticah, ameriškemu gigantu, v katerega investira tudi ALTA PHARMA-TECH, pa je zaradi močnega povpraševanja uspelo še dodatno okrepiti tržni delež.


OMEJITEV ODGOVORNOSTI
ALTA Skladi, d. d., Železna cesta 18, 1000 Ljubljana. Prospekt Krovnega sklada ALTA z vključenimi pravili upravljanja ter dokument s Ključnimi podatki za vlagatelje v slovenskem jeziku je mogoče brezplačno dobiti v elektronski obliki na spletni strani www.alta.si ter v fizični obliki na vseh pooblaščenih vpisnih mestih v času uradnih ur. Pooblaščena vpisna mesta so navedena na spletni strani www.alta.si.

OPOZORILO: Pretekla donosnost naložbe ni pokazatelj njene donosnosti v prihodnosti. Tveganost podskladov je velika, zlasti v krajšem obdobju vlaganja (do pet let). Pri neto donosu je treba upoštevati tudi vstopne in izstopne stroške. Najvišji vstopni stroški pri vseh podskladih Krovnega sklada ALTA znašajo štiri odstotke. Najvišji izstopni stroški pri vseh podskladih Krovnega sklada ALTA znašajo dva odstotka in se zaračunajo le pri izplačilu sredstev, pri katerem od nakupa oz. dedovanja investicijskega kupona še ni minilo šest mesecev. Zgornja pravila veljajo za vse podsklade Krovnega sklada ALTA razen: a) pri Fleksibilnem mešanem podskladu ALTA SENIOR za vlagatelje, ki so pridobili enote premoženja pred 9. 5. 2013, pri katerih so izstopni stroški največ tri odstotke in b) izstopni stroški ne veljajo za Varčevalne načrte Krovnega sklada ALTA. Zgoraj našteti stroški tako znižujejo prikazano donosnost.

*Vsi vlagatelji, ki bodo v obdobju od vključno 17. 10. 2017 do vključno 31. 12. 2017 vplačali sredstva na posebni račun Krovnega sklada ALTA kot enkratno vplačilo, bodo oproščeni plačila vstopnih stroškov. Kot vplačila, ki so prispela pravočasno, se bodo štela vsa enkratna vplačila, ki bodo pripela na račun posameznega podsklada ALTA do vključno 31. 12. 2017

Naložbe v finančne instrumente so povezane s tveganjem, zato je seznanitev z vsemi oblikami tveganj pri naložbah v finančne instrumente pogoj za oblikovanje ustrezne naložbene odločitve. Pred odločitvijo za nakup za vlaganje v finančne instrumente se posvetujte s strokovnjakom družbe ALTA Skladi, d. d. V zvezi s podatki, ki se nanašajo na preteklo uspešnost posameznega finančnega instrumenta, velja opozorilo, da pretekla uspešnost ni zanesljiv pokazatelj rezultatov v prihodnosti. ALTA Skladi, d. d., ne odgovarja za nobeno vrsto škode ali izgube, ki bi nastala z uporabo informacij, vsebovanih v tem sporočilu, ter prav tako ne zagotavlja doseganja strankinih želenih donosov oz. ciljev. Vsebina ne pomeni priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena obveščanju javnosti o storitvah in produktih družbe ALTA Skladi. Vsebina niti ni namenjena za svetovanje pri osebnih naložbah, saj ne upošteva investicijskih ciljev, finančnih razmer, znanja in izkušenj posameznih vlagateljev ter značilnih potreb osebe, ki se je kakorkoli seznanila z delom ali celotno vsebino tega priporočila.

 

Ne spreglejte