Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 7. 2015,
11.52

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Si.mobil davčne blagajne advertorial

Sreda, 8. 7. 2015, 11.52

2 meseca, 1 teden

Kako ustanoviti športno društvo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Sloveniji imamo kar 2.426 registriranih športnih društev, od tega največ v Osrednji Sloveniji. Tudi sami razmišljate o ustanovitvi športnega društva?

Športna društva imajo v Sloveniji bogato tradicijo. Šport, ki ima očitno najzvestejše člane, je balinarstvo. Med tremi najstarejšimi športnimi društvi sta po podatkih osebnega asistenta bizi.si namreč kar dve balinarski – Balinarski športni klub Tivoli in Balinarski športni klub Modri val, ki sta bila ustanovljena leta 1963. Od tistega leta danes deluje še Kulturno športno društvo Škribovc Trebija.

Na splošno imamo v Sloveniji zelo veliko aktivnih športnih društev, ki segajo nekaj desetletij v preteklost, tudi v zadnjih letih število novoustanovljenih društev ves čas narašča.

Športnega društva ne morete ustanoviti sami

Tudi sami razmišljate o svojem športnem društvu? Velja pravilo, da ga ne morete ustanoviti sami, ampak morate poiskati še dva člana. Pri društvu ne gre za iskanje poslovne priložnosti, glavni cilj je razvoj športa.

Društva so neprofitna, kar pomeni, da si člani ne delijo presežka prihodkov nad odhodki (torej dobička). Dobiček je namenjen izvajanju ali izboljšanju lastne dejavnosti.

Društvo lahko registrirate na najbližji upravni enoti.

Vsa društva se pripravljajo na spremembe v letu 2016

Tudi za športna društva bo januar 2016 prelomen. Tudi za njih velja uvedba sistema davčnih blagajn, kar pomeni, da se bodo morale vse blagajne prek spleta povezati z informacijskim sistemom Fursa, ki bo beležil podatke o izdanih računih. Informacijski sistem Fursa bo preveril poslane podatke še pred izdajo in nato blagajni poslal posebno enkratno identifikacijsko številko, ki se bo izpisala na računu.

Najboljša blagajniška rešitev, ki je pripravljena na tovrsten koncept poslovanja, je vsekakor blagajna v oblaku, ki jo je mogoče namestiti na različne naprave, odvisno od zahtev posameznih društev. Prav takšno celovito rešitev ponuja Si.blagajna.

Si.blagajna je ugoden, transparenten in najpreprostejši blagajniški sistem za vsa društva ter podjetja, ki za plačilo svojih storitev in blaga prejemajo gotovino oziroma omogočajo plačevanje s karticami prek POS-terminala.

Nagradna igra: Petim nagrajencem podarjamo brezplačno uporabo storitve Si.blagajna

Nagradna igra je končana. Nagrajenec tega tedna je:

Strelsko društvo bratov Dobrotinškov

Čestitamo!

Ne spreglejte