SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako je podjetje Slovenca prepričalo Pinterest

2

termometer

Eno od najbolj priljubljenih in hitro razvijajočih se družbenih omrežij Pinterest je kupilo startup Kosei, katerega soustanovitelj je Slovenec Jure Leskovec.

Startup Kosei, ki sta ga lani ustanovila Jure Leskovec (sicer doktor računalniških ved ter asistent na univerzi Stanford v Silicijevi dolini) in Lance Riedel, razvija storitev, ki pospešuje prodajo na podlagi personaliziranih priporočil izdelkov.

S svojo spletno rešitvijo je ekipa sedmih sodelavcev prepričala Pinterest, družbeno omrežje, ki ima že več kot 70 milijonov uporabnikov. Storitve bo ekipa razvijala še naprej, a znotraj Pinterestovega razvojnega središča.

Vsebine, prilagojene uporabniku

S tehnologijo, ki jo razvija Kosei, namerava Pinterest – nekakšna spletna zbiralnica, ki deluje po sistemu risalnih žebljičkov, s katerimi smo včasih na table pripenjali izrezke iz revij, fotografije in listke, na spletu pa lahko to počnemo s t. i. pini, ki jih urejamo po mapah – storiti še en korak naprej k platformi, ki bi uporabniku ponujala izdelke, ki se prilegajo njegovemu življenjskemu slogu.

Pinterest želi z novim vmesnikom nevsiljivo povezati uporabnike in blagovne znamke

Z novim vmesnikom želi Pinterest, kot poroča Wall Street Journal, svoje uporabnike na strani zadržati dlje.

Vodja razvoja pri Pinterestu Michael Loop meni, da bodo z novo pridobitvijo uporabniku ponudili bolj uporabno vsebino. Kosei pa ni razvil le pametnega in učinkovitega sistema priporočil posameznikom, temveč med seboj povezuje tudi sorodne izdelke in blagovne znamke.

Klasične oglase zamenjale priporočene vsebine

Te so kaj hitro prepoznale Pinterestov potencial, saj ima večina velikih blagovnih znamk (pa tudi medijev, zvezdnikov, blogerjev in drugih mnenjskih voditeljev) svoje strani/profile.

A Pinterest ne ponuja klasičnega oglasnega prostora, temveč podjetjem za plačilo zagotovi dodatno izpostavljenost njihovih pinov. To stori tako, da obiskovalcem Pinteresta, ki bi jih izpostavljen izdelek glede na njihov profil morda zanimal, le-tega ponudi kot priporočen pin.

Pinterest so leta 2010 ustanovili Paul Sciarra, Evan Sharp in Ben Silbermann, podjetje pa ima danes več kot 300 zaposlenih. Čeprav ne gre za klasično komunikacijsko družbeno omrežje, število uporabnikov ves čas narašča, med njimi pa je po podatkih podjetja več kot 80 odstotkov žensk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin