Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
20. 10. 2015,
16.10

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ferrari Wall Street delnice borza gospodarstvo

Torek, 20. 10. 2015, 16.10

7 let, 2 meseca

Jutri se začne težko pričakovano trgovanje z delnicami Ferrarija

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko se je o datumu uvrstitve Ferrarijevih delnic na borzo ugibalo dalj časa, se bo jutri to vendarle zgodilo. Začetek trgovanja na Wall Streetu bodo pospremili Ferrarijevi vodilni menedžerji.

Za nakup delnic ekskluzivnega proizvajalca športnih avtomobilov v prvi javni prodaji (IPO) vlada precejšnje zanimanje, vseeno pa rast cene delnice ni zagotovljena.

Če bodo vsi vpisani investitorji vplačali maksimalne opcije, bo prodana desetina Ferrarija, vrednost podjetja pa bi bila postavljena pri okoli desetih milijardah dolarjev (8,8 milijarde evrov). Cene za ponujene delnice se gibajo v razponu od 48 do 52 dolarjev (od 42 do 46 evrov), njihovo končno ceno pa bodo razkrili danes zvečer v New Yorku. Ponujenih bo 17,2 milijona delnic, ocenjena vrednost izdaje pa znaša eno milijardo dolarjev (880 milijonov evrov).

Italijansko-ameriški proizvajalec avtomobilov Fiat Chrysler Automobiles (FCA), ki ima v Ferrariju trenutno 90-odstotni delež, upa na hiter začetek javne prodaje delnic. Preostalih deset odstotkov delnic bo tudi v prihodnje ostalo v lasti Piera Ferrarija, sina ustanovitelja podjetja Enza Ferrarija.

Vrednotenje visoko, koliko je vredna strast? V borznoposredniški družbi Alta ocenjujejo, da je vrednotenje podjetja nadpovprečno visoko, tudi če bo rast proizvodnje s sedem tisoč vozil letno do leta 2019 poskočila na devet tisoč.

IPO bo po njihovih ocenah pritegnil veliko medijske pozornosti ter posledično tudi pozornosti vlagateljev. Zaradi majhne izdaje je mogoče pričakovati nizko likvidnost ter posledično višjo volatilnost, obstaja pa tudi nevarnost dviga cene IPO v zadnjem trenutku.

Percepcija in obnašanje kupcev bi lahko bili povsem drugačni Analitiki Alte opozarjajo še, da je podjetje primerneje vrednotiti glede na panogo luksuznih izdelkov kot pa kot proizvajalca avtomobilov. Pri luksuznih izdelkih je namreč treba upoštevati drugačno logiko trženja in prodaje oziroma drugačno percepcijo in obnašanje kupcev.

V Alti zato morebitnim slovenskim vlagateljem svetujejo, naj počakajo na umiritev cene. IPO-vrednotenje je namreč previsoko in ne podpira teze o rasti cene delnice. Dopuščajo pa možnost, da bodo ceno delnic bolj poganjala čustva in želja po lastništvu delnic podjetja, ki izdeluje ene izmed najdragocenejših stvari na svetu. Tako kot pri lastništvu delnic največjih nogometnih klubov.

Ne spreglejte