Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 12. 2010,
15.57

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 4. 12. 2010, 15.57

7 let, 2 meseca

Jelovica uspešna tudi pri gradnji večjih energetsko varčnih objektov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jelovica, ki se ukvarja predvsem z izdelovanjem nizko energetskih hiš po naročilu, je letos uspešno vstopila še na trg gradnje večjih objektov tako doma kot v tujini.

Trenutno zaključuje gradnjo vrtca v Šentrupertu, v Milanu pa je postavila prvo večstanovanjsko leseno stavbo v Italiji.

Benčina: "Vlaganja v razvoj nam omogočajo, da lahko sledimo najnovejšim trendom" Kot so v sporočilu za javnost zapisali v podjetju s sedežem v Škofji Loki, se lahko Jelovica že pohvali z več kot 12.000 postavljenimi energetsko varčnimi objekti na vseh pomembnih trgih Evrope, Bližnjega vzhoda in Amerike. V zadnjem letu pa je družba okrepila svojo ekipo in se lotila konstruiranja novih projektov, kot so modularni vrtci, večstanovanjske stavbe in arhitekturno zahtevnejši objekti.

Pred koncem poslovnega leta ugotavljajo, da so se investicije in nov poslovni model izkazali za prave odločitve. "Vlaganja v razvoj in inovativnost nam omogočajo, da lahko z našimi produkti sledimo najnovejšim trendom modernega načina gradnje," je povedal predsednik uprave Skupine Jelovica Gregor Benčina.

Med najnovejšimi projekti je vrtec v Šentrupertu, ki ima vse lastnosti nizko energetskega vrtca, narejen pa je iz ekološko neoporečnih materialov in na osnovi sodobne arhitekturne zasnove.

Jelovica v Italiji postavila prvo večnamensko leseno stavbo v Italiji V središču Milana je Jelovica letos postavila prvo večstanovanjsko leseno stavbo v državi, ki obsega trinajst različno velikih stanovanj v treh nadstropjih in s terasami na vrhu. Podoben objekt z devetimi stanovanji so postavili v Bovcu in ga poimenovali Sončna vila.

"Jelovica postaja eden vodilnih ponudnikov energetsko varčnih hiš" Pomemben del poslovanja še vedno ostajajo enodružinske energetsko varčne hiše, kjer razvijajo sodobne arhitekturne in tehnične rešitve. Po Benčinovih trditvah se jim poslovne spremembe, ki so jih naredili pred krizo, danes že obrestujejo, saj postaja Jelovica eden vodilnih ponudnikov energetsko varčnih hiš, lesenih oken in vrat.

Škofjeloško podjetje prisotno na 35 svetovnih trgih Podjetje Jelovica je s svojimi izdelki prisotno na 35 svetovnih trgih, na katerih letno skupno ustvari prek 25 milijonov evrov prometa. Skupina zaposluje več kot 300 ljudi in ima dve hčerinski podjetji Jelovica hiše in Jelovica okna, deluje na treh lokacijah ter ima široko razvejano mrežo maloprodajnih mest po Sloveniji, so še sporočili iz podjetja.

Ne spreglejte