Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
17. 7. 2017,
17.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

1

Natisni članek

Amabrush Kickstarter

Ponedeljek, 17. 7. 2017, 17.27

6 let, 6 mesecev

Projekt na Kickstarterju

Je to krtačka, ki bo spremenila način umivanja zob?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

1

Na platformi za množično zbiranje sredstev Kickstarter je v zadnjih treh tednih velik uspeh doživela ideja o avtomatski zobni krtački. Amabrush, kot se imenuje izdelek, omogoča nov način ščetkanja zob, za katerega snovalci obljubljajo, da vam zobe umije v desetih sekundah.

Amabrush je sestavljena iz dveh delov - proteze s ščetinami in kroglice, kjer je vgrajen motorček. | Foto: Amabrush Amabrush je sestavljena iz dveh delov - proteze s ščetinami in kroglice, kjer je vgrajen motorček. Foto: Amabrush

Ideja o krtački za zobe, ki je ni treba držati v rokah in zobe umije v le desetih sekund, je v nekaj manj kot treh tednih prepričala več kot 12 tisoč ljudi. Projektu so za zdaj namenili več kot 1,3 milijona evrov, do konca kampanje pa se bo številka povečala.

In kako deluje? Krtačka je sestavljena iz delov – v obliki proteze oblikovane ščetke in magnetnega nastavka, ki poskrbi za vibracije. Vse, kar morate narediti za začetek umivanja zob, sta ugriz v ščetko in pritisk na gumb, nato pa vam ščetka v desetih sekundah očišči zobe.


Koliko vas bo stala oskrba na domu 


Ne pravijo, da je boljša od običajne ščetke

Snovalci razlagajo, da njihova ščetka ni boljša od običajnih krtačk. "Običajne krtačke so orodje, kako dobro je to, pa je odvisno od tistega, ki ga uporablja. Veliko ljudi si zobe umiva narobe ali slabo," pravijo pri Amabrushu.

Zobozdravniki umivanje zob priporočajo vsaj dvakrat na dan, trajalo pa naj bi tri minute. Je torej deset sekund, kolikor za umivanje zob porabi Amabrush, dovolj? "Amabrush vse vaše zobe ščetka deset sekund. Zobe je priporočljivo umivati 120 sekund, če to preračunate, pa na vsak zob nanese 1,25 sekunde (če imate 32 zob). Pri naši ščetki vsak zob umivate deset sekund, kar je osemkrat dlje, kot je priporočeno, ob tem pa 12-krat hitreje," razlagajo razvijalci Amabrusha.

Po njihovih podatkih v vsem življenju 108 dni porabimo za ščetkanje zob, ob tem pa povprečno umivanje zob traja le 60 sekund namesto predpisanih 180.

Z vgrajenim Bluetoothom

Baterija omogoča 28 umivanj brez polnjena, to pa je lahko brezžično. Pri razvoju krtačke so snovalci iz San Francisca sodelovali tudi z zobozdravniki in opravili številne preizkuse različnih velikosti protez. To je treba zamenjati po od treh do šestih mesecih.

Krtačka ima vgrajen Bluetooth, ki omogoča povezavo z vašim pametnim telefonom. Združljiva je z operacijskim sistemom iOS in Androidom, prek aplikacije pa lahko izbirate med različnimi načini vibriranja krtačke.

Cena? Prvi podporniki na Kickstarterju so za krtačko, ki jo bodo uporabnikom poslali predvidoma decembra, odšteli 69 evrov, zdaj pa je cena postavljena pri 79 evrih. Za to ceno ob krtački dobite še polnilec in eno kapsulo z zobno pasto, ki zadostuje za en mesec.

Ne spreglejte