Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 1. 2011,
14.52

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 27. 1. 2011, 14.52

7 let, 2 meseca

Javni holding Ljubljana bo letos za investicije namenil 53 milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skupna vrednost investicijskih nalog javnih podjetij povezanih v Javni holding Ljubljana, za leto 2011 znaša 52,9 milijona evrov.

Načrt za leto 2012 pa predvideva 51,8 milijona evrov investicijskih vlaganj. V okviru Javnega holdinga Ljubljana delujejo podjetja Energetika Ljubljana, Vodovod Kanalizacija, Ljubljanski potniški promet (LPP) in Snaga.

Dokapitalizacija v višini 7,5 milijona evrov Svet ustanoviteljev javnih podjetij je na seji potrdil investicijske načrte javnih podjetij povezanih v Javni holding za leti 2011 in 2012, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana.

Svet ustanoviteljev je sprejel poslovne načrte javnih podjetij za leto 2011 ter soglašal s predlogom, da edini družbenik javnega podjetja Ljubljanski potniški promet, Javni holding Ljubljana, zaradi zagotovitve kapitalske ustreznosti, dokapitalizira družbo v višini 7,5 milijona evrov. Svet ustanoviteljev je podal soglasje javnemu podjetju Energetika Ljubljana, da se lahko za potrebe rednega poslovanja kratkoročno zadolži tudi pri bankah.

Potrjen je bil posamični program ravnanja s stvarnim premoženjem javnega podjetja Energetika Ljubljana, in sicer prodaja nepremičnine v Klenovici in na Veliki Planini.

Sprejeto poročilo o devetmesečnem poslovanju lanskega leta Svet ustanoviteljev je soglašal s predlogom za prodajo sredstev gospodarske javne infrastrukture za izvajanje gospodarske javne službe zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov, ki so v lasti občin družbenic Javnega holdinga, Mestni občini Ljubljana in pomenijo zgolj 1,2-odstoten delež celotne infrastrukture, medtem ko je preostalih 98,8 odstotka že v lasti Mestne občine Ljubljana.

Skupščina Javnega holdinga pa je sprejela poslovni načrt družbe za leto 2011. Sprejela je tudi poročilo Javnega holdinga in povezanih javnih podjetij o devetmesečnem poslovanju lanskega leta in soglašala z dokapitalizacijo LPP.

Ne spreglejte