SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izvozna podjetja imajo večji dobiček

2

termometer

To je osnovno sporočilo zadnje analize luksemburškega podjetja Regus, ki je največji svetovni ponudnik poslovnih pisarn.

Kot ugotavlja analiza omenjenega podjetja, ki ima mrežo več kot 1.200 pisarn v kar 550 mestih v 95 državah, kar polovica podjetij po vsem svetu, ki poslujejo na mednarodnih trgih, kljub zelo zaostrenim gospodarskim razmeram in negotovosti v zadnjih letih poroča o rasti prihodkov v preteklih 12 mesecih. Med podjetji, ki so v glavnem usmerjena le na domači trg (vztrajajo na domačem dvorišču), pa je takih le 38 odstotkov. Za enako obdobje je o povečanju dobičkov poročalo kar 59 odstotkov vprašanih v izrazito izvozno usmerjenih podjetjih, med domačimi podjetji pa je bilo takih le 47 odstotkov vprašanih.

Birokracija in stroški nepremičnin so za slovenska podjetja največja ovira pri prodoru na tuje trge V Sloveniji na temelju podatkov iz analize vprašani v sedmih od desetih podjetij (kar 73 odstotkov vprašanih) menijo, da so največja ovira pri širitvi na tuje trge birokracija in stroški nepremičnin. Sledijo jim dolgotrajno iskanje ustreznih kadrov in ustvarjanje dobre podobe na tujih trgih. Številna domača podjetja vidijo ovire tudi v tujih davčnih obveznostih in pogosto zapleteni zakonodaji v posameznih državah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin