Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
23. 9. 2016,
11.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

5

Natisni članek

Fattal Hotel Management Fattal hotel Ach

Petek, 23. 9. 2016, 11.25

6 let, 6 mesecev

Izraelci kupujejo hotele v Ljubljani

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

5

Foto: Bojan Puhek

Izraelski Fattal Hotel Management napoveduje nakup štirih hotelov v Ljubljani, piše izraelski portal Globes. Gre za skupino Union hoteli, v kateri so Grand Hotel Union, Grand Hotel Union Executive, Hotel Lev in Central Hotel in je v večinski lasti holdinga ACH Hermana Rigelnika. Podpis prodajnega sporazuma načrtujejo 27. oktobra, ko naj bi Izraelci sklenili skrbni pregled.

Hotelska multinacionalka Fattal, ki jo lastniško obvladuje in vodi David Fattal, je napovedala nakup štirih hotelov s 574 sobami in 30 konferenčnimi prostori v Ljubljani za 45 milijonov evrov. Gre za hotele iz skupine Union hoteli: Grand hotel Union Executive, Grand hotel Union Business, Hotel Lev in Central Hotel. Lastnik skupine je holdinška druba ACH, ki jo prek družbe Protej obvladujejo Herman Rigelnik in njegovi menedžerji. V ACH so informacijo o nameravani prodaji Izraelcem potrdili.

V ACH so pojasnili, da se prodajni postopek za družbo Union hoteli, ki ima v lasti omenjene hotele, nadaljuje, kakršnihkoli odločitev o prodaji pa še niso sprejeli. Prodajni postopek je tako po njihovih pojasnilih trenutno v fazi zbiranja ponudb, v katerem sodeluje več potencialnih kupcev.

STA

Grand Hotel Union Businness | Foto: Bojan Puhek Grand Hotel Union Businness Foto: Bojan Puhek

To bo prvi vstop Izraelca Fattala na slovenski trg. Podpis sporazuma načrtujejo 27. oktobra, ko naj bi družba sklenila skrbni pregled. Fattal bo 60 odstotkov sredstev za nakup pridobil pri bankah, preostalo pa bo financiral iz lastnih sredstev, piše Globes.

Kot piše na spletni strani družbe, "štirje hoteli v središču mesta skupaj ponujajo 574 sob".


Razkrita petletna skrivnost Hermana Rigelnika


Fattal je ob napovedih podpisa ekskluzivne pogodbe za nakup ljubljanskih hotelov oznanil tudi prevzem hotela v Edinburgu na Škotskem, ki ga bo nekoliko prenovil in ga vključil v hotelsko verigo Leonardo. Pred tem je Fattal sklenil podobne posle tudi v Amsterdamu in Madridu.

Hotel Lev | Foto: STA , Hotel Lev Foto: STA ,

"Nakupi so v skladu s strateškimi načrti, da širimo blagovno znamko Leonardo v Evropi," so letošnje izvedene in načrtovane nakupe pospremili v Fattalu. Napovedali so, da bodo znamko krepili z novimi nakupi hotelov v Evropi, ki stojijo na privlačnih lokacijah, in z izboljševanjem ponudbe v obstoječih.

Central Hotel | Foto: Bojan Puhek Central Hotel Foto: Bojan Puhek

Fattal ima v lasti sto hotelov

Družba Fattal Hotel Management je bila ustanovljena leta 1998. V lasti ima sto hotelov s 17 tisoč sobami v Izraelu in Evropi. Med 36 hoteli v Izraelu jih je 16 v njeni lasti, 13 jih najema, sedem pa upravlja. Od 64 hotelov v Evropi jih 35 obvladuje v celoti ali v solastništvu, najema jih 27, dva pa upravlja.

Holdinška družba ACH, ki je v začetku leta uspešno sklenila finančno prestrukturiranje, prodaja več svojih naložb. Pred kratkim je nakazala možnost prodaje Adrie Mobil, enega vodilnih evropskih proizvajalcev počitniških prikolic, avtodomov in mobilnih hišic. ACH oblikuje tudi področje trgovine z vozili, med drugim z družbama Autocommerce in Avto Triglav, ter področje finančnega naložbenja.

Ne spreglejte