Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2016,
8.53

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

1

Natisni članek

Fortrade Tesla borza delnice trgovanje

Četrtek, 3. 3. 2016, 8.53

7 let, 2 meseca

Izkoristite brezplačnih 50 evrov in trgujte z delnicami Tesla Motors

Oglasno sporočilo

1

V drugi polovici februarja je cena delnic Tesla Motors zrasla za več kot 15 odstotkov.

Fortrade vsem bralcem Siola poklanja 50 evrov za trgovanje z delnicami Tesla Motors na svetovni borzi.

Brezplačnih 50 evrov za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Podjetje Tesla Motors je leta 2003 ustanovila skupina inženirjev iz Silikonske doline, ker je želela dokazati, da so električni avtomobili boljši od tistih, ki jih poganja gorivo. Fantastični pospeški in moč motorja ter brez škodljivih emisij Tesline avtomobili uvrščajo na prvo mesto med ponudniki električnih avtomobilov na svetu.

Z vsako novo generacijo avtomobilov se povečuje dostopnost širšemu krogu kupcev, s čimer se počasi izpolnjuje poslanstvo podjetja: pospešitev procesa prehoda na prevoz s trajnostnimi viri.

Tesla Roadsters je eden od prvih Teslinih avtomobilov, ki ga je opazila širša javnost in je bil povod za nadaljevanje razvojnega procesa. Energijsko učinkovito in popolnoma električno vozilo polni svoje litij-ionske baterije kar iz vtičnice, z enim polnjenjem pa lahko prevozi približno 400 kilometrov, odvisno od hitrosti vožnje.

Če se zadnje čase konkurenca na trgu električnih avtomobilov povečuje, direktor podjetja Elon Musk ni preveč zaskrbljen, saj je najavil, da 31. marca na trg prihaja novi model 3, ki bo dostopen širšemu številu kupcev. Cena omenjenega avtomobila se bo gibala nekje okoli 35 tisoč dolarjev, kar je bolj ugodno kot pri prejšnjih modelih. Dobava naj bi se začela v začetku leta 2017.

Kljub vsemu delnice Tesla Motors letos na začetku leta niso zabeležile dobrih rezultatov. Osnovne težave podjetja predstavljajo predvsem zamude v dobavi ter zmanjšan čisti dobiček zaradi odločitve, da mora biti patent motorja na električni pogon dosegljiv vsem. Težave bi se morale v določenem časovnem obdobju rešiti, saj podjetje v sodelovanju s podjetjem Panasonic gradi novo veliko podjetje v Nevadi, s čimer se bo celoten proces dobave bistveno skrajšal.

Predhodna nestabilnost cen delnic podjetja ne kaže samo na velik potencial podjetja, ampak tudi na izzive, s katerimi se sooča podjetje.

’"Analitiki podjetja Oppenheimer Funds so mnenja, da bi lahko cena delnic v določenem časovnem obdobju zrasla tudi do 115 odstotkov, medtem ko so analitiki RBC Capital mnenja, da bo delnica zrasla za približno 63 odstotkov," pravijo v Fortradu.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

 

Produkti Contracts for Difference (CFD) so proizvodi s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti proizvodi morda niso primerni za vse stranke zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

 

Foto: Fortrade

Ne spreglejte