SiolNET. Posel danes Novice
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Italijani še vedno zainteresirani za Cimos?

0,73

termometer

Cimos
Foto: STA

Saga o Cimosu se nadaljuje. Za nakup naj bi bili še vedno zainteresirani Italijani, poročajo nekateri mediji, medtem ko drugi kot mogočega kupca omenjajo britansko oz. švicarsko družbo.

"TCH Cogeme, prek katere je sklad Palladio Finanziaria nameraval kupiti 92 odstotkov Cimosa, še zmeraj sodeluje v postopku privatizacije podjetja," je v pogovoru za Delo povedal prvi mož Cimosa Gerd Rosendahl. Več ni razkril, a časnik, tako kot pred tem že TV Slovenija, navaja, da naj bi po potrjenih neuradnih informacijah predstavniki sklada izrazili željo po Cimosovem nakupu.

Italijani so že dvakrat, nazadnje konec februarja, sporočili, da odložni pogoji do izteka roka konec januarja niso bili izpolnjeni in da so se zato umaknili iz nameravane transakcije, ki so jo sklenili sredi lanskega oktobra in ki bi bila vredna 110 milijonov evrov.

Primorske novice in Radio Koper medtem poročajo o novem vlagatelju. Predstavniki Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki vodijo prodajo Cimosa, naj bi se srečali s predstavniki švicarske podružnice britanske investicijske družbe Hermes Investment Management. Ta naj bi bila strateško povezana s podjetjem Bia Separations iz Ajdovščine v prisilni poravnavi.

V DUTB pravijo, da v tej fazi novih informacij v zvezi s transakcijo Cimos ne morejo razkrivati. Rosendahl pravi, da "je to stvar lastnikov", je pa izpostavil podatke o poslovanju družbe: "Če bo privatizacijski proces končan v prihodnjih dveh mesecih, bo naš cilj ustvariti zaslužek, ki bo primerljiv z doseženim v letu 2016."

Lani so ustvarili 26 milijonov evrov dobička iz poslovanja, letos pa so si za cilj postavili več kot 20 milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin