SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Intereuropa išče strateškega partnerja za Čehov

2

termometer

Intereuropa išče strateškega partnerja za rusko hčerinsko družbo Intereuropa-East, pod katero spada tudi logistični center Čehov.

V zvezi s tem je Intereuropa sklenila pogodbo s svetovalno agencijo MCS Consulting, so potrdili v koprski družbi in dodali, da bodo o vseh pomembnejših informacijah javnost pravočasno obvestili.

Zagotovitev strateškega partnerja za družbo Intereuropa-East Kot so še pojasnili v Intereuropi, je eden izmed ciljev strateškega poslovnega načrta koncerna Intereuropa za obdobje 2010-2014 zagotovitev strateškega partnerja za družbo Intereuropa-East.

Da bo Intereuropa prodala Čehov, so danes pisale Finance. Kot je za časnik pojasnil predsednik nadzornega sveta Intereurope Bruno Korelič, logistični center prodajajo zato, ker potrebujejo denar za poplačilo posojil bankam. V Intereuropi so za STA pojasnili, da obveznosti iz naslova prejetih posojil matične družbe na dan 30. september znašajo 182,6 milijona evrov.

Terminal Čehov naj bi bil vreden okoli 60 milijonov evrov. Korelič ne ve, koliko kupnine lahko pričakujejo, o tem prav tako ne govorijo v upravi družbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin