SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Interesa za kompleks Viator & Vektorja na Rudniku zaenkrat ni

2

termometer

Javne dražbe Skupine Viator & Vektor v stečaju za poslovni kompleks na Rudniku v Ljubljani, ki je bila sklicana za sredo, ne bo.

Do roka, ki je potekel v ponedeljek, namreč nihče ni vplačal varščine, je pojasnil stečajni upravitelj Silvo Zorec. Na prvi javni dražbi so bile nepremičnine in oprema, ki se prodajajo kot celota, ponujene po izklicni ceni skupno 44,77 milijona evrov brez davkov. Zemljišč je za nekaj manj kot 115.000 kvadratnih metrov, površina pripadajočih objektov (delavniški prostori, pisarniški prostori in skladišča) pa je okoli 23.000 kvadratnih metrov.

Dražitelji bi morali najkasneje 10. junija plačati varščino v višini 2,2 milijona evrov. Kot je povedal Zorec, varščine ni vplačal nihče, tako da dražbe v sredo ne bo. O načinu nadaljnje prodaje tega premoženja še ni odločeno, stečajni upravitelj pa predvideva, da bo prodajo nadaljeval z dražbo. Za koliko bo znižana cena na morebitni drugi dražbi, upravitelj še ni mogel povedati.

Družba v stečaju od julija lani Od premoženja družbe sta med drugim naprodaj tudi 89,73-odstotni delež v družbi Sistemska tehnika in 100-odstotni delež družbe Sistemska tehnika Armas. Deleža se, ker je poslovanje obeh družb organizacijsko, tehnološko in tržno zelo povezano, prodajata kot celota.

Družba Skupina Viator & Vektor je v stečaju od julija lani, stečaji upravitelj pa je priznal za 353,85 milijona evrov terjatev. Največji upnik je družba Viator & Vektor Logistika v stečaju (104,5 milijona evrov), sledijo banke NLB (57,3 milijona evrov), Gorenjska banka (44,4 milijona evrov), Probanka (30,2 milijona evrov), Abanka Vipa (23,3 milijona evrov) in NKBM (13,8 milijona evrov).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin