Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 1. 2011,
15.32

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 14. 1. 2011, 15.32

7 let, 2 meseca

Insolventnost razglasilo tudi Gospodarstvo Rast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko sta insolventnost razglasila mariborska finančna holdinga Zvon Ena in Zvon Dva, se je za enak korak odločila tudi finančna družba mariborske nadškofije Gospodarstvo Rast.

Slednja je bila sicer večinska lastnica Zvon Ena Holdinga, delež pa je imela tudi v Zvon Dva Holdingu, zato je v skladu z zakonom tudi sama postala insolventna. Kot so pojasnili iz Gospodarstva Rast, ima ta večino svojega premoženja v omenjenih dveh holdingih, zato njuna razglasitev insolventnosti terja, da tudi pri njih opravijo preveritev vrednosti tega premoženja. Obstaja namreč verjetnost, da bo to premoženje po morebitni slabitvi manjše od vsote obveznosti družbe. Predlog finančnega prestrukturiranja v štirih tednih V sodelovanju s tujimi svetovalci TMF in skupino Rothschild bodo še naprej izvajali intenzivne aktivnosti finančnega prestrukturiranja vseh treh družb. Ob tem uprava Gospodarstva Rast pričakuje, da bodo v naslednjih treh do štirih tednih po opravljenih dodatnih analizah in študijah ter nadaljnjih pogovorih z bankami pripravljen predlog finančnega prestrukturiranja družb.

Kot so še zapisali v upravi, upajo, da bodo z bankami upnicami dosegli dogovor o načinu poplačila obveznosti družbe.

Težke finančne razmere mariborske nadškofije S tem se je podrla še zadnja v verigi gospodarskih družb, preko katere je mariborska nadškofija v preteklosti uspešno sodelovala na finančnih trgih. Težke finančne razmere, v katerih se je znašla nadškofija, so novembra lani pripeljale do spremembe na čelu njene gospodarske uprave. Dotedanji prvi finančnik nadškofije Mirko Krašovec je dal odpoved, za začasnega ravnatelja pa je bil imenovan Lojze Cvikl.

Neuspešni poskusi prodaje T-2 Doslej so bili neuspešni vsi poskusi prodaje telekomunikacijske družbe T-2, ki predstavlja največjo naložbo Zvon Ena Holdinga, podjetje pa je tik pred novim letom podalo predlog za uvedbo prisilne poravnave. Prav danes pa sta plačilno nesposobnost razglasila tudi oba Zvona. V obeh družbah so sicer poudarili, da bodo nadaljevali z usklajevanjem predloga za finančno sanacijo, pri katerih aktivno sodelujejo že omenjeni tuji finančni svetovalci.

Ne spreglejte