SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ikea Slovenija ima novo vodstvo

2

termometer

S prvim septembrom je Stefan Vanoverbeke postal novi direktor podjetja Ikea Slovenija in regionalni direktor Ikea za jugovzhodno Evropo (Ikea SEE).

Vanoverbeke na svoj nov položaj prihaja s položaja izvršnega direktorja podjetja Ikea Francija. Kariero je začel leta 1994 v podjetju Ikea Belgija kot pripravnik na oddelku tekstila. Leta 1998 je postal vodja trgovine v Antwerpnu, leta 2001 pa je prevzel upravljanje trgovine Ikea v Bologni. V Italiji je ostal vse do leta 2005, ko je prevzel vodenje podjetja Ikea Poljska. Po vodenju podjetij Ikea na Poljskem in v Franciji (vodja podjetja Ikea Francija je bil od leta 2010) se je Vanoverbeke pridružil ekipi Ikea SEE.

Dozdajšnji direktor Dragan Skalušević, ki je bil na tem mestu vse odkar je Ikea leta 2007 vstopila v regijo, bo sprejel nove mednarodne izzive znotraj Skupine Ikea, so sporočili. Skalušević je bil odgovoren za ustanovitev Ikea SEE, deloval pa je tudi kot vodja in ključna podpora pri izvajanju projektov družbe Ikea v Zagrebu, Ljubljani in Beogradu. V enaki vlogi je nastopal tudi pri procesu integracije podjetja Ikea Romunija v skupino Ikea SEE, ki je pred tem do leta 2010 delovala kot franšiza.

Ikea naj bi v Ljubljano prinesla 300 delovnih mest Ikea, uspešna švedska proizvajalka in prodajalka pohištva, je septembra 2014 z Mestno občino Ljubljana podpisala memorandum za gradnjo trgovine v Ljubljani. Marca letos je z družbo Triglav Upravljanje nepremičnin, ki je v lasti Zavarovalnice Triglav, sklenila predpogodbo o prodaji zemljišča na območju ljubljanskega BTC.

Investicija na površini približno 30 tisoč kvadratnih metov, vredna 80 milijonov evrov, naj bi odprla okoli 300 delovnih mest. Ikea naj bi svojo trgovino v Ljubljani odprla leta 2017.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin