SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ikea razmišlja o odprtju štirih trgovskih centrov v Srbiji

3

termometer

Švedski pohištveni velikan Ikea rad dva trgovska centra zgradil v Beogradu, po enega pa v Novem Sadu in v Nišu. V vsakega od centrov naj bi Ikea vložila 200 milijonov evrov.

Vsak center naj bi zaposloval med 1500 in 2000 ljudi, besede švedskega veleposlaništva v Srbiji povzemajo srbski mediji. Za investicije v Srbiji se zanimajo tudi druge države Poleg Švedske se za investicije v Srbiji zanimajo tudi druge države, so na srečanju pod naslovom "Z znanjem do investicij", ki je potekalo v srbskem kraju Indjija, pojasnili predstavniki Hrvaške, Rusije, Nemčije in Francije. Hrvaška je tako v Srbijo v zadnjem obdobju investirala 424,5 milijona evra, kar predstavlja 10 odstotkov vseh njenih naložb v tujino.

Rusi so eden največjih trgovinskih partnerjev Srbije Ruski predstavnik Jevgenij Kudinov je na srečanju zatrdil, da so Rusi eden od največjih trgovinskih partnerjev Srbije, saj je lani izmenjava med državama znašala 2,3 milijarde dolarjev (1,7 milijarde evrov), do konca letošnjega leta pa naj bi se ta številka povzpela že na tri milijarde dolarjev (2,3 milijarde evrov). Rusija je sicer med letoma 2003 in 2009 v Srbijo investirala 1,3 milijarde dolarjev (eno milijardo evrov).

Nemčija je v Srbijo med letoma 2000 in 2009 vložila 1,3 milijarde evrov, Francija pa v tej državi Zahodnega Balkana ceni predvsem kvaliteto bančnega sektorja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin