Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2011,
15.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

igralnica

Petek, 8. 7. 2011, 15.48

7 let, 2 meseca

Igralnice na prostem tudi v Kranjski Gori in na Šentilju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V igralniško-zabaviščnem centru v Novi Gorici bodo v soboto zvečer odprli prvo igralnico na prostem Open Air Casino.

V Hitu napovedujejo, da bodo podobni igralnici odprli tudi ob igralnicah v Kranjski Gori in na Šentilju, medtem ko se je pridobivanje soglasij za podobno igralnico na prostem ob novogoriškem Parku nekoliko zavleklo.

Igralnico bo delovala na 330 kvadratnih metrih "Gre za eno najpomembnejših investicij v letošnjem letu, saj si večjih zaradi sanacijskega programa ne moremo privoščiti," je na novinarski konferenci v Novi Gorici povedal predsednik uprave Hita Drago Podobnik. Za igralnico, ki bo delovala na 330 kvadratnih metrih površine, so namenili 850.000 evrov.

Več kot 50 odstotkov odprtih površin Odprt, visokotehnološki objekt igralnice na prostem je zasnovan kot nadstrešnica z več kot 50 odstotkov odprtih površin. Delovala bo tako v poletnem kot tudi zimskem času, saj bo v primeru slabega vremena mogoče prostor deloma zapreti s polikarbonatnimi ploščami. Prostor bo s pomočjo sistema kogeneracije pozimi možno ogrevati, poleti pa hladiti.

Igra in kajenje obenem Objekt povsem upošteva omejitve in usmeritve protikadilskega zakona ter gostom omogoča igro in kajenje obenem. Po Podobnikovih besedah so izvajalci iger na srečo zaradi omejevanja kajenja v zaprtih prostorih izgubili za okoli 15 odstotkov prihodka.

V sklopu Perline poletne plaže so lani gostom prvič ponudili možnost igre na prostem na desetih igralnih avtomatih. Ideja se je porodila med zaposlenimi v okviru natečaja za spodbujanje inovativnosti, gostje pa so jo sprejeli z navdušenjem. Prav zato so v družbi Hit v lanskem decembru v okviru projektne skupine Hit postavili izhodišča in izdelali projektno nalogo za zasnovo zunanje igralnice in po idejni zasnovi projektantskega biroja Gužič Trplan arhitekti iz Ljubljane konec aprila tudi pričeli s pripravljalnimi deli za izgradnjo.

Direktor igralniško-zabaviščnega centra Perla Vasja Mihelj je izrazil upanje, da bodo gostje z novo pridobitvijo zadovoljni in da jo bodo zato prihodnje leto še razširili. Podobne igralnice na prostem pa bosta še v letošnjem letu dobili kranjskogorska Korona in igralnica Mond na Šentilju.

Ne spreglejte