Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 11. 2014,
18.42

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hoteli Bernardin Portorož

Petek, 7. 11. 2014, 18.42

7 let, 2 meseca

Hrvati oddali najboljšo ponudbo za portoroške hotele

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrvaška družba Hoteli Cavtat je oddala najboljšo ponudbo za nakup štirih portoroških hotelov, ki jih prodajajo slovenski Hoteli Bernardin.

To so prek spletnih strani Zagrebške borze danes sporočili iz opatijskih Liburnia Riviera Hotelov (LRH), ki so večinski lastnik Hotelov Cavtat.

Družba Hoteli Cavtat je danes prejela pisno obvestilo Hotelov Bernardin, da je slovenska družba zavezujočo ponudbo, ki so jo podali Hoteli Cavtat, za portoroške hotele Metropol, Roža, Barbara in Lucija, ocenila kot najboljšo. Vendar pa so ob tem opozorili, da omenjenega sporočila ni mogoče razumeti kot podlago za sklep kakršnega koli dogovora ali prevzem kakršne koli obveznosti s strani Hotelov Bernardin.

Hoteli Cavtat bodo zdaj s Hoteli Bernardin začeli postopke v smeri morebitne realizacije nameravane kupoprodaje.

Zavezujoče ponudbe oddalo pet vlagateljev Kot so poročale Primorske novice, je za štiri portoroške hotele, ki jih prodaja družba Hoteli Bernardin, do izteka roka sredi avgusta prispelo osem zavezujočih ponudb. Poslalo jih je pet vlagateljev, prispele pa so iz Evrope in Rusije.

Skupna okvirna cena hotelov je 29,6 milijona evrov. Grand Hotel Metropol lastniki prodajajo po okvirni ceni 11,5 milijona evrov, Hotel Lucija po okvirni ceni 12,5 milijona evrov, Hotel Roža po okvirni ceni 4,1 milijona evrov ter Hotel Barbara po okvirni ceni 1,5 milijona evrov.

Največ zanimanja za hotel Barbara Na vabilo za dajanje nezavezujočih ponudb, ki so ga Hoteli Bernardin v sodelovanju z agencijo S-Invest objavili maja, je prispelo 24 nezavezujočih ponudb, poslalo jih je 14 potencialnih kupcev tako rekoč z vsega sveta, največ pa iz Slovenije. Nezavezujoče ponudbe so dobili za prav vse hotele, največ zanimanja pa je bilo za Barbaro.

Nezavezujoče ponudbe so prodajalci pretehtali. Nekatere so izločili, nekaj vlagateljem pa so dovolili skrbni pregled in jih nato pozvali k oddaji zavezujočih ponudb.

POP TV je že minuli teden poročal, da bo štiri hotele kupil hrvaški hotelir Darko Ostoja, lastnik hotelov LRH. Kupnina naj bi po poročanju POP TV znašala 25 milijonov evrov, Ostoja pa naj bi v njih dodatno vložil deset milijonov evrov.

Ne spreglejte