Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 4. 2011,
11.34

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 28. 4. 2011, 11.34

7 let, 2 meseca

Hrvaška podvojila velikonočno turistično bero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaški turistični delavci so zadovoljni z velikonočnim obiskom turistov, ki jih je bilo letos 109.000 ali dvakrat več kot lani.

Zgolj v Istri je bilo prejšnji vikend 48.000 turistov, kar je za 165 odstotkov več kot lani, so sporočili iz istrske turistične zveze, ki je pričakovala 30.000 gostov.

Rezultati so presenetili tudi največje optimiste V hrvaški Istri so v treh dneh zabeležili 155.000 nočitev, velikonočni turistični rezultati pa so presenetili tudi največje optimiste, piše reški Novi list.

Letošnji obisk je za 89 odstotkov boljši kot lanski Na območju Reke in kvarnerskih otokov so prejšnji vikend zabeležili 27.000 več gostov, kar je tudi občutno več kot 18.500 kot so pričakovali pred prazniki. Letošnji velikonočni obisk je za 89 odstotkov boljši kot lanski. Največ gostov je bilo na Krku (8000), v Opatiji (7500) in na Lošinju (5000).

Na območju Zadra je bilo 7500 gostov ali 75 odstotkov več kot za lansko veliko noč, medtem ko so imeli na šibeniškem območju 5200 turistov ali 38 odstotkov več kot lani.

Največ obiskov v Dalmaciji so zabeležili v Dubrovniku V splitsko-dalmatinski županiji je bilo prijavljenih 9500 gostov, največ Nemcev in Slovencev. Sicer pa so največ obiskov v Dalmaciji zabeležili v Dubrovniku in okolici, kjer je bilo 12.000 turistov ali 83 odstotkov več kot za lanske velikonočne praznike.

Letošnje velikonočne praznike sploh ni možno primerjati z lanskimi, ki so bili veliko bolj zgodaj, sicer pa so rezultati nad pričakovanji, je opozoril predsednik združenja gostincev in lastnikov hotelov Kristian Šustar. Dodal je, da so imeli vsi hoteli na hrvaški obali več kot 50 odstotkov več gostov kot lani.

"Letos ne bo možno opravičiti slabih rezultatov" Šustar je dodal, da ne more govoriti o finančnih rezultatih na podlagi velikonočnega obiska, ker hrvaški turizem stagnira in hoteli poslujejo v težkih okoliščinah. "Napovedi za glavno sezono pa so takšne, da letos ne bo možno opravičiti slabih rezultatov", je Šustar še povedal za Novi list.

Ne spreglejte