SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Heineken nakazal 120 milijonov za Pivovarno Laško

4

termometer

Nizozemski pivovarski velikan Heineken je danes nakazal 119,5 milijona evrov kupnine za 53,43-odstotni lastniški delež v Pivovarni Laško, so potrdili v obeh družbah.

V prihodnjih treh dneh bo Heineken objavil namero za prevzem še preostalih delnic. Heineken je kupnino nakazal po izpolnitvi vseh odložnih pogojev iz posla, sklenjenega aprila letos. Agencija za varstvo konkurence (AVK) je tako minuli teden sporočila, da koncentraciji ob Heinekenovem prevzemu laške pivovarne ne nasprotuje, in ocenila, da je ta skladna s pravili konkurence, če bodo izpolnjeni korektivni ukrepi, ki se nanašajo na uporabo hladilnih omar v gostinskih obratih v Sloveniji.

Heineken postal lastnik 53,43 odstotka vseh izdanih delnic Za 4.471.054 delnic je Heineken odštel 114,8 milijona evrov, število delnic, ki jih je plačal danes, pa je večje, ker so določeni prodajalci izkoristili pravico, da mu prodajo tudi dodatne delnice, pridobljene po podpisu pogodbe. Gre za delnice, ki so jih obstoječi delničarji pridobili v postopku javne ponudbe družbe DSU za odkup 126.407 delnic oz. 1,5-odstotnega deleža Pivovarne Laško. Ta se je iztekla 26. junija.

Heineken je tako postal lastnik 4.673.941 delnic Pivovarne Laško, kar predstavlja 53,43 odstotka vseh izdanih delnic izdajatelja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin