SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gorenje med najkakovostnejšimi podjetji na Hrvaškem

2

termometer

Hrvaško prehrambeno podjetje Podravka je na lestvici kakovosti Croatia Quality Top 10, ki je bila oblikovana na podlagi izkušenj in mnenj hrvaških potrošnikov, zasedlo prvo mesto.

Sledila sta ji Kraš in Vindija, med prvo deseterico pa se je uvrstilo tudi slovensko podjetje Gorenje, ki je zasedlo osmo mesto, je poročal spletni portal biznis.ba.

Prva tri mesta gredo podjetjem, ki prihajajo iz prehrambenega sektorja Zanimivo je, da so prva tri mesta na lestvici zasedla hrvaška podjetja, ki prihajajo iz prehrambenega sektorja. Za Podravko je glasovalo 10,3 odstotka vprašanih hrvaških državljanov, Kraš je prejel 6,1 odstotka glasov, Vindija pa 5,7 odstotka.

Gorenje je edino slovensko podjetje med prvo deseterico Sledili so jim Nike, Gavrilović, Adidas, Mercedes, Gorenje, Nivea in Dukat. Za Gorenje, ki se je kot edino slovensko podjetje uvrstilo v prvo deseterico, je glasovalo 2,7 odstotka Hrvatov.

Gre za prvo hrvaško lestvico kakovosti. Raziskavo je na reprezentativnem vzorcu 804 hrvaških državljanov septembra izvedla agencija za tržne raziskave GfK, v njo pa so vključili podjetja iz različnih panog, od prehrambene industrije, trgovine, logistike, telekomunikacij, farmacije, finančnega sektorja, športa, medijev in podobno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin