SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gorenje dobilo dolgoročno sindicirano 30 milijonsko posojilo

2

termometer

Predsedniki uprav Gorenja, NLB-ja in SID banke Franjo Bobinac, Janko Medja in Sibil Svilan so podpisali pogodbo, s katero bosta NLB in SID banka Gorenju zagotovila 30 milijonov evrov posojila.

Banki sta prispevali vsaka po 15 milijonov evrov, s tem pa izražata zaupanje v Gorenjevo strategijo razvoja in se predstavljata kot proaktivna partnerja slovenskemu gospodarstvu tudi v kriznem obdobju, pri čemer so najpomembnejši zlasti pogoji in ročnost kredita. Ročnost posojila Gorenju je pet let, pri čemer prejeto posojilo ne povečuje zadolženosti Gorenja.

Kot je po podpisu pogodbe povedal Bobinac, z novim dolgoročnim posojilom krepijo finančno stabilnost skupine Gorenje, kar je v času še vedno težkih razmer na trgu in glede na prestrukturiranje, ki ga izvajajo in katerega del so tudi strateške selitve proizvodnje, zelo pomembno.

"Sindicirano posojilo je izkaz zaupanja NLB in SID banke v Gorenje in Gorenjevo strategijo razvoja, vendar tudi potrditev, da slovenske banke zagotavljajo financiranje kakovostnih projektov. Gorenje s SID banko sodeluje že zelo dolgo tako na finančnem kot zavarovalniškem področju, tovrstnemu sodelovanju se s svežim posojilom ponovno priključuje tudi NLB, je še dejal Bobinac.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin