Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2011,
11.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

TEŠ Gregor Golobič

Ponedeljek, 11. 7. 2011, 11.58

6 let, 6 mesecev

Golobič, Radićeva in Kopač: Bliža se ura resnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gregor Golobič, Darja Radić in Janez Kopač so se odzvali na prijavo o domnevnem oškodovanju države pri TEŠ 6. Pripisujejo jo "vse večji živčnosti med poglavitnimi akterji".

Prijava, ki so jo na nacionalni preiskovalni urad in komisijo za preprečevanje korupcije naslovili anonimni delavci termoelektrarne Šoštanj, očita, da so trije člani stranke Zares s problematiziranjem izgradnje šestega bloka TEŠ projekt zavlekli in s tem oškodovali državo za najmanj 200 milijonov evrov. Zares: Živčnost je vse večja Golobič, predsednik stranke in nekdanji minister za visoko šolstvo, Radićeva, nekdanja ministrica za gospodarstvo, in Kopač, direktor direktorata za energetiko na gospodarskem ministrstvu, so se na prijavo odzvali danes. Pravijo, da dokazuje, da "se ura resnice v zvezi s projektom TEŠ 6 bliža, zato je živčnost med poglavitnimi akterji vse večja. Informacije o sumih korupcije in manjkajoči dokumentaciji, ki jih v zadnjih dneh objavljajo mediji, so jih očitno spodbudili k temu smešnemu protinapadu".

Ponovili so očitke, da je bil projekt slabo voden, da se je podražil s 600 milijonov na 1,3 milijarde evrov in da je nekdo "čistil" dokumente. Zaresovci trdijo, da so šli v "spopad z lobijem podpornikov TEŠ" brez političnih kalkulacij.

Doslej ena ovadba in dve poročili Sindikalist v TEŠ Branko Sevčnikar je za SiOL povedal, da o nastajanju anonimne prijave ni vedel nič. "Če bi pa me kdo o tem vprašal, pa bi jo podpisal," je dejal. "Mislim, da navedbe v celoti držijo."

S projektom TEŠ se sicer že dlje časa ukvarjajo celjski kriminalisti, ki dela še niso zaključili. V zadnjem letu so dobili več prijav, tako anonimnih kot tudi prijav znanih prijaviteljev, zoper nekdanje in sedanje vodstvo poslovnega sistema Termoelektrarne Šoštanj.

Doslej je znana le ena ovadba v zvezi s TEŠ 6, so pa kriminalisti tožilstvu poslali dve poročili. Eno se nanaša na sum zlorabe položaja, drugo na sum samovoljnosti, ko so sindikalni predstavniki ovirali novo vodstvo pri vstopu v poslovne prostore.

Ne spreglejte